banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çip krizi dev firmaları vurdu: Akıllı telefonlara zam geliyor!

Çip krizi dev firmaları vurdu: Akıllı telefonlara zam geliyor! 

29 Mart 2021
Çip krizi dev firmaları vurdu: Akıllı telefonlara zam geliyor!

Dünyada dev otomobil fabrikalarının üretimine darbe vuran çip krizi büyüyor. Kriz akıllı cihazları etkilemeye başladı. Akıllı telefonlar başta olmak üzere elektronik ürünlerde fiyat artışının kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

Pandemi nedeniyle baş gösteren çip krizi çok sayıda sektörü vurmuş halde. 

Televizyon, akıllı telefon, otomobil, buzdolapları, bulaşık makineleri ve oyun konsolları gibi 'akıllı' olan her cihaz mikro işlemci veya yarı iletken ürünlerin üretiminde aksamalar yaşanmaya başlandı.

Son günlerde ardı ardına birçok fabrika üretimini durdurdu, bazı telefon üreticileri de lansmanlarını erteledi. 

Üretimde çip krizi nedeniyle yaşanan aksaklık nedeniyle başta otomobil olmak üzere elektronik ürünlerde fiyat artışı bekleniyor.

Akıllı telefon pazarının üç numaralı oyuncusu Xiaomi'nin Başkanı Wang Xiang, çip krizi nedeniyle oluşan maliyet baskısının fiyatlarda artışa neden olacağını açıkladı.


 
Tayvanlı bir araştırma firması olan TrendForce, yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon üretiminin yüzde 5 etkileneceğini belirtti.

Çip krizi nedeniyle yeni lansmalar da erteleniyor. 

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden olan Samsung ise “ciddi bir dengesizlik” oluştuğuna dikkat çekiyor. Markanın yeni Note serisinin lansmanın da erteleneceği ifade ediliyor.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147