banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çin efsanesi gündem oldu! İşte ömrü uzatan vücuttaki yeniden başlat tuşu

Çin efsanesi gündem oldu! İşte ömrü uzatan vücuttaki yeniden başlat tuşu 

04 Eylul 2021
Çin efsanesi gündem oldu! İşte ömrü uzatan vücuttaki yeniden başlat tuşu

Çin İmparatoru Song'un uzun yaşamın sırrını öğrenmek için huzuruna getirdiği yaşlı adam Li'nin anlattıkları yeniden gündem oldu. Li, "Her sabah uyandığınız zaman dizinizin üç parmak altındaki noktaya baskı yaparsanız vücudunuzun enerjisi yenilenir" ifadelerini kullanıyor.
Çin efsanesi olarak bilinen "Vücuttaki yeniden başlat" tuşu, bir kez daha gündem oldu. Rivayete göre üç bin yıl önce Çin İmparatoru Song, adamlarını ülkenin en yaşlı kişisini bulmak için görevlendirir. Görevliler, 90 yaşındaki Li'yi bulup, getirirler."DİZİN ÜÇ PARMAK ALTINDA"İmparator, uzun yaşamasının sırrını sorunca, "Zusanli noktasını ısıtıyorum" der. Elli yıl sonra İmparator Song yerine Tang geçer. O da ülkenin en yaşlı kişisinin bulunmasını ister. En yaşlı kişiyi arayanlar, bir kez daha Li'yi bulur. 140 yaşındaki Li şöyle konuşur:

 
"Ayda bir defa, dolunay çıktığında zusanli noktasını ısıtıyorum. Siz de bu yaşlı köylü gibi yapın. Zusanli ya da 'yaşam enerjisi noktası', dizin üç parmak altında, pürüzlü derisinin sona erdiği yerdedir. Mümkünse her sabah bu noktaya masaj yapın"VÜCUTTAKİ ÖNEMLİ MERKEZGeleneksel Çin tıbbı, vücudu bir enerji sistemi olarak görür ve "Zu San Li Aktivasyon" noktası da ömrü uzatan ve 100 hastalığa iyi gelen çok önemli bir merkezdir.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147