banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bulaşma ve vefatlar, zincirleme ihmal sonucu gerçekleşiyor

Bulaşma ve vefatlar, zincirleme ihmal sonucu gerçekleşiyor 

30 Eylul 2021
Bulaşma ve vefatlar, zincirleme ihmal sonucu gerçekleşiyor

30 Eylül Koronavirüs rakamlarını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugünkü can kaybımız 216. Bulaşma ve vefatlar, zincirleme ihmal sonucu gerçekleşiyor" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Eylül 2021 koronavirüs vaka, vefat ve aşı verilerini içeren harşitayı paylaştı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de son 24 saatte 216 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, tespit edilebilen yeni vaka sayısı ise 29 bin 104.

"Bulaşma ve vefatlar, zincirleme ihmal sonucu gerçekleşiyor"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugünkü can kaybımız 216. Kaybettiğimiz kişiler kendileri önlem almamış olsalar, ama diğer insanlar salgınla mücadelenin gereklerini tam olarak yapsalardı sonuç çok farklı olacaktı. Bulaşma ve vefatlar, zincirleme ihmal sonucu gerçekleşiyor. Aşılarımızı olup, tedbirlere uyalım" ifadelerini kullandı.

İyileşen hasta sayısı 32 bin 119

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni Covid-19 tablosu açıklandı. 30 Eylül'de açıklanan 24 saatlik verilere göre 29 bin 104 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 216 oldu. Bir günde toplam 357 bin 853 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 32 bin 119 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 71,69 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 86,74 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 109 milyon 495 bin 613'e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Kırklareli

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 78,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli'ni Muğla, Amasya, Ordu, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Burdur ve Osmaniye takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa'da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 45,9 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı, Mardin, Batman, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Şırnak takip etti.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147