banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bu besinler 10 kat hızlı yaşlanmaya neden oluyor

Bu besinler 10 kat hızlı yaşlanmaya neden oluyor 

04 Ağustos 2021
 Bu besinler 10 kat hızlı yaşlanmaya neden oluyor

Günlük yaşantımızda tükettiğimiz gıdalar sağlığımız açısından büyük önem arz ediyor. Bu besinler cildimizin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Bazı besinler ise içerdiği sağlıksız yağlar, aşırı tuz ve kafein tüketiminden dolayı vücuttaki proteinlere zarar verebilir. Peki hangi besinlerden uzak durmalıyız? İşte sağlığımızı tehdit edip hızlı bir şekilde yaşlanmamıza neden olan besinler...

ŞEKER TÜKETİMİ

Artık hepimiz şekerin ne kadar zararlı olduğunu biliyoruz. Kilo almından, kırışıkların oluşmasına ve cildinizin sarkık kalmasına kadar birçok zararı vardır. Çok fazla şeker tüketmek, glikasyon denilen bir işleme sebep olur.

Bu işlem vücuttaki proteinlere ve lipitlere zarar verir ve cildinizin kollajenine zarar verir ve kırışıklıkların gelişimini teşvik eder. Çünkü proteinler ve lipitler cildin sıkılığından sorumludur.

TRANS YAĞLAR CİLDİNİZDEKİ KAN AKIŞINI ZAYIFLATIR

Fast food, kızarmış yağlar, margarin, konserveler ve tüm abur cuburlar trans yağ içerir. Trans yağlar sadece kalp hastalığı riskini arttırmakla kalmaz aynı zamanda damarlarınızı sertleştirir.

Bu durum, derideki kan akışını zayıflatır ve erken yaşlanmanıza neden olur.

İŞLENMİŞ ETLER DE DEHİDRASYONA NEDEN OLUR

Birçok kişi tarafından sevilen sosis, pastırma ve şarküteri etlerde çok miktarda tuz ve koruyucu madde bulunur. İşlenmiş etlerin tüketimi dehidrasyona neden olur ve iltihaplanmayı tetikler.

Ayrıca bu ürünler vücuttaki C vitamini miktarını düşürür ve bu da kollajen oluşumu açısından çok önemlidir. Bunun yerine et tüketimini azaltın ve sebzeli sandviçler tercih edin.

KIZARMIŞ PATATESLER VÜCUDUNUZDAKİ ÖNEMLİ MİNERALLERİ AZALTIR

Patates vücudumuzun içine girdikten sonra anında şekere dönüşür. Özellikle yüksek yağlarda kızartılan patatesler ve yiyecekler serbest radikalleri, serbest bırakır bu da ciltte hücresel hasara neden olur. Patatesi en zararsız şekilde tüketmek istiyorsanız ya haşlayın ya da fırında pişirin

KAHVE VE KAFEİNLİ İÇECEKLER CİLDİNİZİ KURUTUR

Kafein, vücudunuzu susuz bırakır ve nem eksikliğine neden olur. Bu durum cildinizi kuru ve kırılgan bir hale getirir. Bu durumu çözmenin basit bir yolu vardır: tükettiğiniz her kahve için sadece bir bardak su için ve cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

BAHARATLI YİYECEKLER KIZARIKLIK VE ŞİŞKİNLİĞE NEDEN OLUR

Baharatlı yiyecekler, kan damarlarını genişletir ve cildinizin erken yaşlanmasına sebep olur. Baharat tüketimi sağlıklı görünse de bu konuda ciddi dikkat etmek gerekir. Düzenli baharat tüketimi alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve şişkinliğe veya kalıcı kızarıklığa neden olabilir.

MANGAL KÖMÜRÜNDE PİŞEN ETLER CİLDE ZARAR VERİR

Siyah ve kömürleşmiş olan et vücuda ciddi anlamda zarar verir. Bu durum cildiniz için kolajen gibi temel özellikleri bozabilir ve yaşlı bir görünüme yol açar. Mangal yaparken, siyahlaşmış etten uzak durun.

SAĞLIKLI YAĞLAR TÜKETİN

Sağlıklı yağlar, sağlığınız ve cildinizin gençliği için çok önemlidir. Bunun dışında deride inflamasyonu azaltmak, saçlarınızın sağlık uzamasını ve diğer avantajların yanı sıra, cilt hücrelerindeki su kaybını azaltacak güçlü hücre zarları kurar. Cildinizi korumak için somon, avokado, chia, koyu yeşil yapraklı sebzeler, fındık ve kuruyemiş ve hindistan cevizi yağı gibi sağlıklı yağlar tüketmelisiniz.

BONUS: Cildinizin taze ve genç görünmesi için en iyi besin listesi

Nar: Vitamin ve antioksidan açısından cildinizin güneşin zararlı ışınlarından korumak için savaşırlar.

Sızma zeytinyağı: Omega 3 ve cilde iyi gelen yağ asitleri içerir.

Yaban mersini: Antioksidanlar açısından zengin olan yaban mersini, kan damarlarının elastik kalmasına ve kan basıncının
düşmesine yardımcı olur.

Yeşil çay: Cildinizi UV ışınlarından korur.

Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak ve lahana gibi sebzeler yaşlanmanıza karşı savaşır.

Yağlı balıklar: Somon, ton, sardalya ve uskumru balıkları cildiniz için mükemmel bir omega 3 kaynağıdır.

Su: Su yaşlanma süreciyle mücadele eden en iyi besinler listesindedir. Organlarınızın ve eklemlerinizin iyi çalışmasını sağlar ve aynı zamanda metabolik sürecinizi destekler, bu da cildinizin daha nemli ve canlı görünmesini sağlar.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147