BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bostandere mahallesinde Tarihi Roma eserleri her yerde

Bostandere mahallesinde Tarihi Roma eserleri her yerde 

22 Kasım 2020
Bostandere mahallesinde  Tarihi Roma  eserleri her yerde

Seydişehir’in Botandere Mahallesindeki tarihi Roma eserleri açık hava müzesi gibi evlerin duvarlarında süs olarak kullanılıyor.

Köylü vatandaşların ev, ahır ve bahçe, mezarlık duvarlarında kullandığı Roma antik dönemine ait tarihi eserler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Mahalle sakinleri, ‘’3 bin yıl önce mahallenin yukarı Aktepe mevkiinde 10 bin kişinin yaşadığı sanılan yerleşim yerlerindeki Roma dönemine ait tarihi eserlerin bir kısmı geçmiş yıllarda büyükler tarafından evlerin, bahçe ve ahırların, mezarlığın duvarlarında taş olarak kullanmışlar. Mahallemize başka yerlerden ziyaretçiler geldiğinde bu eserleri görüp ilgilerini çekiyor. Bu gün bu eserler mahallenin açık hava müzesine dönüşmüş durumda. Kültür turizminin merkezi haline getirmek için kapsamlı çalışmalarla burasını zenginleştirerek cazibe merkezi haline getirilmeli. Açık hava müzesi olduğu dünyaya duyurulmalı.’’

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.