banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bodrum'da 8 litrelik su 960 TL'ye satıldı!

Orkun Ün, Hürriyet'teki bugünkü yazısında Bodrum'daki yüksek fiyatlara tepki gösterdi. 

09 Temmuz 2021
Bodrum'da 8 litrelik su 960 TL'ye satıldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Orkun Ün,  Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'daki yüksek fiyatlara tepki gösterdiği köşesinde "Her şeye 'Tamam' derim ama 8 litrelik bir suya yazılan 960 TL'ye asla 'Tamam' demem. Diyemem. Siz de demeyin" dedi. 

"HİÇ UTANMAMIŞLAR"
Orkun Ün, şu ifadeleri kullandı: "Lahmacun fiyatlarını kabullendik. Dedik ki serbest piyasa. Hamburger fiyatlarını gördük. Tamam dedik. Herhalde talep var. Bazı balık restoranlarında neredeyse 'euro' üzerinden hesap gelmeye başladı. Ama ona da eyvallah dedik. Heralde denizlerimizde bu yıl balık yok. Ama su bu, su! Bildiğimiz su! Hem de 0.33'lük. Tanesine 40 TL yazmışlar. Hiç utanmamışlar. Hiç çekinmemişler.

"24 TANESİ 960 TL"
"Fatura Bodrum'dan. Bölgenin en ünlü mekanlarının birine ait" diyen Ün, şöyle devam etti:

"33'lük suyun (yani tek elimizin baş ve işaret parmağıyla tutabildiğimiz) o ufacık suyun 24 tanesine 960 TL yazmışlar. Hesapladım, 8 litre yapıyor. Yani biz düz hesap '8 litre suya 1000 TL' diyebiliriz. Evimize aldığımız 6'lı su paketlerini düşünün. O paket içindeki 9 litre su, 10 TL tutar. Hadi diyelim 15 olsun, yahu 20 olsun 20! Ama Bodrum'un suyu 960 TL! Bunun adı serbest piyasa değil! Bunun adı 'satarım istemeyen almasıncılık' değil! Bunun adı 'maliyet bunu gerektiriyor' değil!

"SUYU DIŞARIDAN GETİRİN"
Her şeye 'Tamam' derim ama 8 litrelik bir suya yazılan 960 TL'ye asla 'Tamam' demem. Diyemem. Siz de demeyin. İtiraz edin! Suyunuzu dışardan getirin! Ne bileyim, bir şeyler yapın."

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147