banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklamalar

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Bakan Koca açıklama yaptı. 

25 Mart 2021
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklamalar

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Bakan Koca açıklama yaptı. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bugünlerde toplumun biri sınırlı, diğeriyse asıl büyük kesimine baktığımızda birbiriyle çelişen düşünceler görüyoruz. Toplumun bir kesimiyle bilim insanlarını kast ediyorum. Büyük kesimiyle de artık bıkkınlık duyguları yaşayan insanlarımızı kast ediyorum. Çelişik olan bence şudur: Bilim insanları aşıyla artık yoluna girecek bir hayattan bahsediyor ve Covid-19'a karşı zafer duygusu dünyanın her yerinden artık alttan alta yükseliyor. İtimat edeceğimiz, ayların biriktirdiği bir yorgunluk değil, budur.

Hepiniz biliyorsunuz ki; maske ve sosyal mesafe tedbirleri Covid-19 virüsünü yeryüzünden silip atamaz. Bu iki tedbir bizi hastalıktan ve virüsün yol açacağı ölümden korur. Tedbirlere bu yüzden uymak zorundayız. Yine hepiniz biliyorsunuz ki insanlık virüs karşısındaki zaferi adı aşı olan silahla elde edecek. Bugün birçok insanın yılgınlık duyguları içinde olmasının sebebi aşı hakkında yeterli bilgiye sahip olmamasıdır. Ve dahası ülkemizdeki aşılama programı ve aşı çalışmaları hakkındaki bilgi eksikliğidir. Bugün bu konulara değinecek, sayılar ve bilgiler vereceğim. 

Türkiye'de şu ana kadar 14 milyon dozdan fazla aşı uygulandı. Yurt dışından getirerek kullanıma aldığımız aşı toplamda 18 milyon dozun üzerinde. Ayrıca bugün itibariyle 10 milyon doza tekabül dolumu Türkiye'de yapılacak aşı ise elimize ulaşmış durumda. Mayıs sonuna kadarsa toplam 100 milyon dozun Türkiye'ye ulaşmasını bekliyoruz. 

Aşı konusundaki çalışmalarımızı anlattım. Tedbirlere uyumsa ne yazık ki giderek azalıyor. Her birinizin bizlerden beklediği cevap ver. Her birinizin sorduğu soru kelimesi kelimesine aynı. Bu böyle ne kadar sürecek? Buna kimse kesin cevap veremez.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147