banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Beyşehir Gölü' Suğla Gölünde yeni av sezonu başlıyor

Beyşehir Gölü' Suğla Gölünde yeni av sezonu başlıyor 

15 Haziran 2021
 Beyşehir Gölü'   Suğla  Gölünde  yeni av sezonu başlıyor

KONYA (AA) - Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'  ve Suğla  Baraj   gölünde  15 Mart’ta başlatılan av yasağı bugün sona eriyor.

Balıkçılar, yarından itibaren "vira bismillah" diyerek tekneleriyle açılacakları tatlı sulara ağlarını serip, ara verdikleri av mesaisine yeniden başlayacak.

Yeni av sezonu öncesinde bir araya gelen balıkçılar, bereketli bir avlanma dönemi için hep birlikte dua etti. Yeni av sezonu açılışında kazasız belasız bir av sezonu için de göle kurbanlar kesildi.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Gölü'nün Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü ve tatlı su balığının önemli bir merkezi konumunda olduğunu vurguladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da konuşmasında, balıkçılara "Avınız bol, bereketli, emeğiniz yağlı olsun. Allah daim eylesin, kazancınızı bol eylesin." dedi. AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ise av sezonunda Beyşehirli balıkçılara bol kazançlı ve bereketli bir av dönemi dileğinde bulundu.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt ise bu yıl Beyşehir Gölü’nde avlanma yasağına en fazla uyulan dönemlerden birini geride bırakmak üzere olduklarını belirterek, avcılara yasağa uymalarından dolayı teşekkür etti.

Beyşehir Gölü'ndeki mevcut su durumu ve aşırı otlanmadan dolayı sıkıntılı bir av döneminin kendilerini beklediğini ifade eden Kurt, "Şu anda avcılarımız ağlarını yaptı, teknelerinin bakımını gerçekleştirdi. İnşallah, bereketli bir sezon olur." dedi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147