BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Batı Karadeniz'de sel felaketi: 3 ilde 59 can kaybı

Sel felaketinde bilanço artıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 51'e yükseldi 

14 Ağustos 2021
Batı Karadeniz'de sel felaketi: 3 ilde 59 can kaybı

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre; sel nedeniyle 3 ilde toplam can kaybı sayısı 59'a yükseldi. Sel bölgesinde haklarında kayıp ihbarında bulunulan 77 kişi için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Kastamonu'da sel nedeniyle yıkılan binanın müteahhidi için gözaltı kararı verildi.

Sel felaketinin yaşandığı Batı Karadeniz, afetin izlerini silmeye çalışıyor.

Yıkıma uğrayan bölgelerdeki temizlik ve arama kurtarma çalışmaları devam ederken can kayıpları da giderek artıyor.
AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre toplam can kaybı sayısı 59'a yükseldi.

Kastamonu'da bir cenazeye daha ulaşıldı, can kaybı sayısı 49 oldu. 

Sinop’ta 9 ve Bartın’da ise 1 can kaybı var. 

Dün akşam sel bölgesinde incelemelerde bulunan  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamalarda bulundu.
Bakan Soylu, "Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14-15 kayıp ihbarı var. Toplamda 77 kayıp ihbarı var" dedi.
Öte yandan felakete ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Kastamonu'daki yıkılan bir binanın müteahhidiyle ilgili gözaltı kararı verildi.

İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Yapılacak teknik inceleme ve bilirkişi raporları doğrultusunda gereğine tevessül edilecek olup yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca ölen vatandaşlarımızın kimlik tespit çalışmaları ile ölü muayene ve otopsi işlemleri de devam etmektedir" denildi.
Selin en çok vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yıkılan ve zarar gören binalar ile çevredeki yapılarda arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), polis ve jandarma teşkilatına bağlı arama kurtarma ekipleri ile belediyeler, ilçede sel felaketinin yaşandığı 11 Ağustos'ta Ezine Çayı'nın kenarında yıkılan binanın enkazındaki çalışmalarına devam ediyor. İlçe merkezindeki çarşıda yürütülen çalışmalar kapsamında selde zarar gören iş yerleri temizleniyor. Bazı iş yeri sahiplerinin de kurtarabildikleri malzemeleri taşıdıkları gözleniyor.

Sinop Türkeli'deki arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kurtarma çalışmalarına destek sağlaması amacıyla bölgeye çıkarma gemisi gönderildiğini söyledi. Gemi, mahsur kalan vatandaşların ve araçların tahliyesi için kullanılacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı yaptı.

MGM tarafında yapılan açıklamada, "Doğu Karadeniz'de beklene gök gürültülü sağanak yağışların bugün akşam saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) Trabzon, Rize ve Artvin'de şiddetli (51-100 Kb/m2), yer yer aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olabileceği tahmin ediliyor" denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.