BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Başkan Altay'dan kritik uyarı

Konya, iki gün arayla yaşanan yangın facialarıyla sarsıldı, 

30 Ocak 2021
Başkan Altay'dan kritik uyarı

 
 
İlk olarak geçen perşembe günü Karatay İlçesi Doğanlar Mahallesindeki müstakil bir evden alevler yükseldi. Perçemli Sokak'taki 2 katlı evde çıkan yangında anne Hülya Yürür (24) hayatını kaybederken, 3 yaşındaki çocuğu Okay ağır yaralandı. Duran kalbi hastanede yeniden çalıştırılan minik Okay, Ankara'ya sevk edildi. Olayda dayı Yusuf Yürür ise dumandan etkilendi. 
 
Konya’da yangın faciası! Anne öldü, 3 yaşındaki çocuk ve dayısı yaralı kurtarıldı Konya’da yangın faciası! Anne öldü, 3 yaşındaki çocuk ve dayısı yaralı kurtarıldı
 
Henüz bu olay tazeliğini korurken Konya yeni bir yangın faciasının şokunu yaşadı. 
 
Gece saat 02.00 sıralarında, merkez Meram İlçesi Melikşah Mahallesi Meltemler Sokakta bulunan Esenyurt Apartmanın 5. katındaki dairede yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, evin büyük bölümünü sardı. Anne Sevim Kayhan (36) ile yaşayan Melek Dağ (6), yangını fark edip uyandı.
 
Alevlerden kurtulmak isteyen küçük kız panikle pencereye çıktı. Melek Dağ, komşularının gözü önünde, 5 katlı binanın en üst katındaki evlerinden aşağıya atladı. Dağ, olay yerinde can verdi.
 
Konya’da yangın faciası! Hemşire Sevim Kayhan ve 6 yaşındaki kızı Melek hayatını kaybetti Konya’da yangın faciası! Hemşire Sevim Kayhan ve 6 yaşındaki kızı Melek hayatını kaybetti
 
İhbarla bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede Meltemler Sokağa gelen ekipler alevlere müdahaleye başladı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Eve giren ekipler, anne Sevim Kayhan'ın cansız bedenini yatak odasında buldu.
 
Yürekler dağlandı! Konya'daki yangın faciasında hayatını kaybeden hemşire anne ile kızından geriye bunlar kaldı Yürekler dağlandı! Konya'daki yangın faciasında hayatını kaybeden hemşire anne ile kızından geriye bunlar kaldı
 
BAŞKAN ALTAY'DAN KRİTİK UYARI
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentte iki gün arayla yaşanan yangın facialarıyla ilgili sosyal medya hesaplarından bur paylaşımda bulundu. Son günlerde yaşadığımız yangınlarda biri küçük yavrumuz olmak üzere canlarımızı kaybettik, üzüntünün tarifi yok. Allah rahmet etsin." diyen Altay kritik bir uyarıda bulundu. Altay "Lütfen daha fazla dikkat. Özellikle elektrik tertibatlarına, priz ve şarj cihazı gibi aletlere daha çok dikkat." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.