BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakan açıkladı! 'Sevinçleri kursaklarında kalsın, ASELSAN üretiyor'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kanada'nın İHA'larda kullanılan bir parçanın ihracat iznini iptal etmesine sevinenlere sert çıktı. Haberi sosyal medya hesabından paylaşan Varank, ASELSAN'ın söz konusu parçayı ürettiğini ifade etti. 

13 Nisan 2021
Bakan açıkladı! 'Sevinçleri kursaklarında kalsın, ASELSAN üretiyor'

Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank, Bayraktar insansız hava araçlarının Kanada'dan aldığı elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemlerine (CATS) ambargo uygulanmaya başlandığı yönündeki habere sevinenlere sert konuştu.

Söz konusu kameraları artık ASELSAN'ın ürettiğini belirten Varank, Türkiye'nin Kanada'dan başka herhangi bir SİHA parçası tedariki olmadığının altını çizdi.

Bakan Varank yaptığı paylaşımda, "Şöyle bir baktım, bu haberi görüp mutluluktan uçan baya kişi var. Yazık! Sevinçleri kursaklarında kalsın diye söyleyeyim: Türkiye'nin Kanada'dan ithal ettiği herhangi bir SİHA parçası yok. SİHA'lara faydalı yük olarak takılan kameralar vardı, onu da artık ASELSAN üretiyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.