BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AV SEZONU AÇILDI BEYŞEHİR SAZANI TEZGAHLARI SÜSLEDİ

AV SEZONU AÇILDI BEYŞEHİR SAZANI TEZGAHLARI SÜSLEDİ 

17 Haziran 2021
AV SEZONU AÇILDI  BEYŞEHİR SAZANI  TEZGAHLARI SÜSLEDİ

Su Ürünleri Avcılığı sezonunun 15 Haziranda açılması ile birlikte,  Beyşehir Sazanları balıkçı tezgâhlarında ve balık dükkânlarında yerini aldı.

Seydişehir-Beyşehir-Bozkır yöresinin en sevilen balığı olması ile üç aydır sazan balığına hasret kalan yöre halkı avlanma yasağının kalkması ile ucuz fiyata sazan balığı yemenin hayalini kuruyor.

Beyşehir gölünden Seydişehir’e getirilen sazan balıkları bölge halkının gözdesi durumunda.

 Bu yıl  Beyşehir Sazanı Seydişehir Pazarında  kilosu boyutuna göre 25 ila 28 TL arasında satılıyor.

Özellikle Seydişehir yöresinde çokratma olarak bilinen sazan balığı pişirme şekli için en az 1.5-2.0 kg lık sazan olması gerekir.

Kısa bir Çokratma tarifi.

Sazan balığı; baş bölgesi dâhil olmak üzere parçalara bölünerek kaynatılmış suda bir taşım haşlanır, süzülüp dinlenmeye bırakılır. Yağ ve soğan  kavrularak salça ve su ilave edilir. Bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış balık  tencereye bırakılarak kısık ateşte pişmesi beklenir. Bu sırada limon suyu, tuz ve fesleğen ilave edilir.

Piştikten sonra dinlenmeye bırakılır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.