banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Aşılananların ölüm oranı açıklandı!

Koronavirüs aşısı olanların ölüm oranı binde 5 olarak hesaplandı. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 51 bin kişinin sadece 256'sı çift doz aşılı çıktı. 256 kişinin de çoğunun 80 yaş üstü ve kronik hasta olması dikkat çekti. 

16 Eylul 2021
Aşılananların ölüm oranı açıklandı!

Koruyuculuğu hala tartışılan Covid-19 aşıları ile ilgili en kapsamı ve bilimsel araştırma İngiltere'de yapıldı. Yapılan incelemelere göre, koronavirüs aşısı olanların ölme oranı binde 5 olarak hesaplandı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, geçen yıl ocak-temmuz ayları arasında koronadan ölen 51 bin 281 kişi incelendi.

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi'nin duyurduğu verilere göre, aşısı tam olanların koronadan ölme ihtimali, aşısızlara ve tek doz olanlara göre çok düşük. PCR testi pozitif çıkan kişilerin 256'sının (yüzde 0,5) öldüğü belirtildi.

Ülkede çift doz aşısı tamamlananların oranı yüzde 90'a ulaştı. Kurul, aşılardan sonra hayatını kaybedenlerin çocğunn kronik hasta, bağışık sistemi zayıf ve sıklıkla erkek olduğunu aktardı. Can kayıplarının yaş ortalamasının da 84 olduğu ilan edildi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147