banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Aşı karşıtlarının "Kalp iltihabına neden oluyor" kanıtı çöktü!

Aşı karşıtlarının "Kalp iltihabına neden oluyor" kanıtı çöktü! Üniversite çalışmayı geri çekip, özür diledi 

12 Ekim 2021
Aşı karşıtlarının

Aşı karşıtlarının kanıt olarak gösterdiği, aşıların kalp iltihabına sebep olduğuna yönelik çalışma Kanada'daki Ottawa Üniversitesi Kalp Enstitüsü tarafından geri çekildi. Üniversite aşı karşıtlarınca yaygın olarak kullanılan çalışma nedeniyle özür yayınlarken, araştırmada korona aşısı yapılan bin kişiden birinin miyokardit olabileceği belirtiliyordu.
Kanada'daki Ottawa Üniversitesi Kalp Enstitüsündeki araştırmacılar tarafından yürütülen ve İlk defa MedRxiv'de yayımlanan çalışmada koronavirüs aşılarının kalp iltihabına sebep olduğu söylendi. Ancak yanlış bir hesaplamanın kalp rahatsızlığı riskini abarttığının belirlenmesi üzerine çalışma, üniversite tarafından geri çekildi.

ÜNİVERSİTE ÖZÜR YAYINLADI
Korona aşısının kullanım için güvenli olmadığı fikrini desteklemek için aşı karşıtlarınca yaygın olarak kullanılan çalışma ile ilgili üniversite özür yayınladı. Çalışmada koronavirüs aşısı yapılan bin kişiden birinin miyokardit olabileceği belirtiliyordu.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi aşı yaptırmanın önemini vurgulamayı sürdürüyor.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147