banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Amerikan basını son dakika koduyla duyurdu: CIA Direktörü, Taliban lideriyle gizlice görüştü

Amerikan basını son dakika koduyla duyurdu: CIA Direktörü, Taliban lideriyle gizlice görüştü 

24 Ağustos 2021
Amerikan basını son dakika koduyla duyurdu: CIA Direktörü, Taliban lideriyle gizlice görüştü

Amerikan basınının ortaya attığı son iddia ses getirdi. İddiaya göre Taliban'ın Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesinden sonra Biden yönetimi ile yüz yüze ilk temas pazartesi günü kuruldu. Kabil'de gerçekleşen görüşmede ABD adına CIA Direktörü William J. Burns bulundu.
Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesi üzerine tüm dikkatler bölgeye çevrildi. Birçok yabancı ülke, askerlerini tahliye operasyonları için Afganistan'a gönderirken özellikle oradaki ABD askerlerinin geleceği tartışma konusu oldu.ABD'nin yıllardır Afganistan'da söz sahibi olması, askerlerini çekeceğini söyleyip hala bu yönde bir gelişmenin yaşanmaması kafaları karıştırıyor. Çekilme için son gün olarak belirtilen 31 Ağustos'a sayılı günler kalmışken ABD yönetimi ile Taliban arasında yapılan gizli bir görüşme ifşa oldu.

 
KABİL'DE GÖRÜŞTÜLERABD'li Washington Post gazetesi CIA Direktörü William J. Burns ile Taliban'ın siyasi lideri Abdul Ghani Baradar'ın pazartesi günü başkent Kabil'de gizli bir toplantı yaptığını öne sürdü. Ses getiren bu haber sonrası CIA herhangi bir açıklama yapmadı.

TAHLİYE OPERASYONLARINI GÖRÜŞTÜLER İDDİASI

Bazı kaynaklar ise görüşmenin konusunun, Afganistan'dan yapılan tahliyeler olduğunu belirtti. Bilindiği üzere ABD ve müttefiklerinin tahliyeleri 31 Ağustos'a kadar sonlandırması gerekiyor. Taliban, bu tarihin uzatılması teklifini kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147