BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Akıncılar Hareketi mensupları 'Büyük Akıncılar Buluşması'nda bir araya geldi

Akıncılar Hareketi mensupları 'Büyük Akıncılar Buluşması'nda bir araya geldi 

22 Kasım 2021
Akıncılar Hareketi mensupları 'Büyük Akıncılar Buluşması'nda bir araya geldi

Akıncılar Hareketi mensupları 'Büyük Akıncılar Buluşması'nda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gönderdiği mesajda, "Hak ve hakikat yolunda verdikleri mücadelede Akıncıların çektikleri çilenin tek bir zerresi bile, hamdolsun boşa gitmemiştir" dedi

1980 öncesi Türkiye’deki en önemli gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar Hareketi mensupları 20 Kasım Cumartesi günü Bursa Kozluören Köyünde 2009 yılında yeniden kurulan Fatih Akıncıları’nın öncülüğünde 'Büyük Akıncılar Buluşması' adı altında yeniden bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir mesaj gönderdiği, yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.


Yapılan konuşmalarda Akıncıları hareketinin geçmişteki misyonu ve Türkiye'nin geleceğinde oynayacağı rol ve misyon üzerinde duruldu. Konya eski Müftüsü ve Milli İrade Platformu Konya Temsilcisi Ahmet Poçanoglu’nun Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra, toplantıyı organize eden Fatih Akıncılarının Onursal Başkanı Mehmet Şahin, açış konuşması yaptı. Eski ve yeni dönem Akıncılar Hareketini anlatan sinevizyon gösterisi ilgiyle izlendi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Akıncılarının organize ettiği ‘Büyük Akıncılar Buluşması’na gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

 
Sevgili Akıncılar, değerli dava ve yol arkadaşlarım, her birinizi en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle, selamlıyorum. Esselamu Aleyküm Ve Rahmetullahi Ve Berekatüh.

Neredeyse yarım asra yaklaşan Akıncılar Hareketine gönül ve emek vermiş arkadaşlarımızdan, ilk Genel Başkan Tevfik Rıza Çavuşoğlu başta olmak üzere, bugün aramızda olmayanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan tüm Akıncı kardeşlerime, Rabbim’den sağlık ve afiyet niyaz ediyorum. Kelimeyi şehadeti yaşamak ve yaşatmak şuuruyla kurulan Akıncılar Hareketi, bu milletin topundan, tüfeğinden, kalabalıklarından çok daha değerli olan bir gücünün; imanlı, inançlı, cesur gençliğinin adıydı.

"Akıncılar hareketinin fikir babası Erbakan'dır"

Akıncılar Hareketi, faaliyete geçtiği ilk günden itibaren milletimiz tarafından sahiplenilmiş ve 12 Eylül darbesiyle kapatıldığı güne kadar, tarihte eşine az rastlanacak destansı bir mücadeleye imza atmıştır. Ülkemizdeki pek çok hayırlı hizmet gibi bu hareketin de fikir babası rahmetli Erbakan hocamızdır.

Merhum Erbakan hocamızın, “Batıl bir davada zirve olmaktansa, hak davada zerre olma” düsturuyla yürüttüğü davanın en önemli, en aksiyoner kolu Akıncılar olmuştur.

 
Hak ve hakikat yolunda verdikleri büyük mücadelede Akıncıların çektikleri çilenin tek bir zerresi bile, hamdolsun, boşa gitmemiştir. Dünyadaki pek çok İslami harekete de ilham veren Akıncılar ocağında yetişenlerin önemli bir kısmı, ülkemizin siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik hayatında kritik sorumluluklar üstlenmiştir.

"Mücadeleyi sürdürerek bu günlere geldik"

Metin Yüksel kardeşimiz başta olmak üzere, hatıraları yüreklerimizde yaşayan aziz şehitlerimizin canları pahasına verdikleri mücadeleyi, onlara layık olabilme umuduyla her alanda sürdürerek bugünlere geldik.

Ayasofya’yı yeniden ibadete açarak Fatih’in emanetini ayağa kaldırma yolunda gösterdiğimiz irade, Mescid-i Aksa’nın izzeti koruma hassasiyetimiz, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizin dualarına mazhar olan nice gayretimiz, bu duruşun somut örnekleridir.

Sizlerin de, şehidimizin emanetine hürmeten Fatih Akıncıları Derneği çatısı altında 2009 yılından itibaren yeniden sürdürmeye başladığınız çalışmaları takdirle takip ediyorum. Her akıncı gibi sizlerin de zamana, mekana, şartlara, imkanlara bakmadan, gerektiğinde net tavır ortaya koymakta tereddüt etmediğinizi biliyorum, bu şekilde devam edeceğinize de inanıyorum. Doğan ve batan güne bakmadan ebedin bizim olduğu inancıyla Bursa-Kozluören’de bir araya gelen Akıncıları tekrar Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun temennisiyle, her birinizi muhabbetle kucaklıyorum. Kalın sağlıcakla…"

 
Daha sonra Akıncılar Hareketi içerisinde yer almış isimlere söz verildi..

Prof. Ahmet Ağırakça, Yaşar Karayel, Ali Çitli, Salih Akverdi, Muzaffer Doğan, Ersönmez yarbay, Mustafa Haşlak, Müfit Yüksel, Bülent Yıldırım, Hasan Güneşer, Tahir Tikici, Hüseyin Karaosmanoğlu, Nurettin Şirin, Halis Özdemir gibi isimler birer konuşma yaptılar..

Program Bu buluşmaların geleneksel olarak sürdürülmesi kararı ile Bahar ayında yeniden buluşmak üzere son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.