banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Akaryakıt fiyatlarında büyük oyun! Sürücüleri böyle kandırıyorlar

Akaryakıt fiyatlarında büyük oyun! Sürücüleri böyle kandırıyorlar 

23 Ağustos 2021
Akaryakıt fiyatlarında büyük oyun! Sürücüleri böyle kandırıyorlar

Akaryakıt fiyatlarındaki büyük oyun ortaya çıktı. Sürücüleri tabelada 6,84 gösteren akaryakıt istayonları motorini pompa fiyatı olarak 7,36'dan satıyor.

Akaryakıt istasyonları vatandaşı şimdi de tabela hileleriyle kandırmaya başladı. Özellikle motorin fiyatında dev kampanya şeklinde indirim yaptığını gösteren akaryakıt istasyonları sürücüleri istasyonlarına çekerek en pahalı fiyattan motorin satıyorlar. Çoğu sürücü kandırıldığını dahi anlamadan deposunu pahalı akaryakıtla dolduruyor.

"100 LİTRE YA DA 1000 TL ALIMLARINDA GEÇERLİ DİYORLAR"
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre Ankara başta olmak üzere yurt genelinde yaşanan tabela hileli akaryakıt soygunu vatandaşları bezdirdi.

Akaryakıtçılar en çok ‘hileli afiş' yöntemiyle müşteri çekmeye çalışıyor. Bu yöntem ile piyasanın 30 ile 40 kuruş altındaki bir fiyat bez afişe büyük puntolarla yazılıyor. Ancak fiyatın hemen üzerine ya da altına daha küçük puntolarla ‘100 litre ve üzeri alımlarda' ya da ‘1.000 TL üzerine' ifadeleri ekleniyor

Ucuz motorin fiyatı büyük fiyatı büyük puntolarla, uyarı ifadeleri ise okunmayacak şekilde küçük puntolarla yazıldığı için fiyata odaklanan müşteriler pompalara yanaşıp depoyu dolduruyor. Ancak pompadan indirimli fiyat yerine 30-40 kuruş daha yüksek olan normal fiyatla motorin veriliyor.

100 LİTRELİK DEPO YOK
Tabela ile pompa fiyatı arasındaki farkı anlayan sürücüler, “İndirimli fiyat 100 litre motorin alımlarında geçerli. Tabelayı iyi okumamışsınız” denilerek suçlanıyor. Oysa otomobillerin deposu en fazla 50-70 litre akaryakıt alıyor.

"TABELALAR KAMYONCUNLAR İÇİN"
Bilgi veren bir akaryakıt istasyonu çalışanı, “O tabelalar sözde kamyoncular için. Ancak ucuz fiyat algısıyla istasyona kamyondan çok otomobil geliyor. İndirimli fiyattan motorin aldığını zanneden yüzlerce müşterinin deposunu dolduruyoruz. Çok az sürücü pompada fiyat karşılaştırması yapıp durumu fark ediyor. Kandırıldıkları için tepki gösterenlere, o ilanların kamyon ve otobüsler için olduğunu söyleyerek ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

İŞTE KARE KARE SÜRÜCÜ AVLAMA YÖNTEMLERİ

FOTO1: Sürücüler 6.99'luk fiyata odaklanıp istasyona giriyor. Ancak tabelada “100 litre ve üzeri alımlarda EURO DİZEL 6.99” yazıyor. Asıl tabelada da fiyat 7.09”

FOTO 2: Tabelada “1.000 TL ve üzeri MOTORİN 6.84” yazıyor. Asıl tabeladaki fiyat 7.36.

FOTO 3: Büyük tabelada “MOTORİN 7.19' yazıyor. Ancak asıl tabeladaki fiyat 7.36. Pompada da 7.36 TL.

FOTO 4: ‘MOTORİNDE İNDİRİM: 6.99” tabelasını gören pompaya yanaşıyor. Aynı tabeladaki “100 LT ve üzeri alımlarda” ifadesi neredeyse okunamayacak boyutta. Üstteki tabelada ise 7.35'lik gerçek fiyat yer alıyor.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147