banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AGD, MISIR'DAKİ İDAMLARIN BİR AN ÖNCE DURDURULMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

AGD, MISIR'DAKİ İDAMLARIN BİR AN ÖNCE DURDURULMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU 

29 Haziran 2021
AGD, MISIR'DAKİ İDAMLARIN BİR AN ÖNCE DURDURULMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) – Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, Mısır'daki idamların bir an önce durdurulması ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

Bugün burada Mısır’da gayri hukuki olarak idam cezasına çarptırılan Müslüman kardeşlerimiz için toplanmış bulunuyoruz.

Mısır’da seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi askeri darbe ile devrildiği 2013 yılından bu yana Sisi yönetimi kurdukları rejime muhalif olan herkes için Mısır’ı açık cezaevi haline getirmiştir.

Bu süreçte binlerce sivil siyasi gerekçelerle tutuklanmış, işkence görmüş, uydurma dosyalarla ve avukat yardımı alamadan askeri mahkemelerde yargılanmıştır.

Mısır’da yapılan yargılamalar sivil Mahkemeler tarafından değil, askeri mahkemeler tarafından yürütülmektedir. Burada verilen kararlar adil bir biçimde verilmiş kararlar değildir.

Bu zamana kadar yüzlerce kişi idam cezasına çarptırılmış ve aralarında Üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 91 kardeşimizin idam cezası infaz edilmiştir.

İdam cezası verilenlerin çoğu Mursi’yi destekleyen Müslüman Kardeş teşkilatının üyeleridir.

Son olarak Müslüman Kardeşler teşkilatının aralarında Dr. Muhammed elBiltaci gibi önde gelen siyasi liderlerinin de olduğu 12 kişi hakkında da idam cezası onanmıştır. Söz konusu idam cezalarının infazının bundan öncekiler gibi ansızın yapılması kuvvetle muhtemeldir.

Buradan hareketle, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri liderlerinin, İslam İşbirliği Teşkilatının ve D8’in bu konuda toplanıp caydırıcı kararlar alarak Mısırdaki damların infazını durdurmaya yönelik fiili adımlar atılmasını bekliyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler Mısır’ın İslam ümmeti içerisindeki itibarlı pozisyonuna geri gelmesini arzu ediyoruz. Zira alınan bu siyasi idam kararları Mısır’ın hem İslam coğrafyasında, hem de dünyada prestiji hızla aşağı düşmektedir.

Bugün buradan zalim Sisi Yönetimi’ne bu zulümleri durdurun diyoruz.

Unutmasınlar ki bu zalimlikleri ebedi olamaz, kötülük muhakkak hüsrana uğrayacaktır. Kim hangi planın içinde olursa olsun adil bir düzen muhakkak tesis edilecektir. Muhakkak ki akıbet muttakilerin olacaktır.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147