BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ABD’de Müslüman kadına çirkin saldırı! Camdan domuz eti attılar!

ABD’de Müslüman bir kadının arabasının camları kırıldı, tekerleri kesildi. Ardından aracın içine domuz eti konuldu. 

04 Nisan 2021
ABD’de Müslüman kadına çirkin saldırı! Camdan domuz eti attılar!

ABD'nin California eyaletinin San Rafael kentinde,bir hastanede güvenlik görevlisi olarak Resmika isimli Müslüman bir kadının arabası saldırıya uğradı.

DOMUZ ETİ ATTILAR!
Arabanın camları kırılıp tekerlekleri kesildi. Üzerine boya döküldükten sonra içeri domuz eti ve kesik domuz ayağı bırakıldı.

Ortaya çıkan görüntüler ırkçı saldırıların tehlikeli boyutunu gözler önüne sererken, Reshmika nefret suçu kurbanı olduğunu ve kendini güvende hissetmediğini açıkladı.

Olay yerine gelip incelemelerde bulunan polis olayın nefret suçu olup olmadığına ilişkin soruşturma başlattı.

GÖZALTINDA BASKI YAPILDI
Başörtülü Müslüman kadınlara karşı ırkçı tutumlara yönelik bir olay da San Francisco Bay Area bölgesinde yaşandı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Santa Clara'da bir şerif yardımcısının gözaltına aldığı Somali uyruklu Müslüman bir kadını başörtüsünü çıkarmaya zorladığını belirtti.


 
SABIKA FOTOĞRAFINDA BAŞÖRÜTÜSÜ ÇIKARILDI
Konseyde insan hakları ve yasal danışmanlık hizmeti veren Ammad Rafiqi, şubat ayında aile içi şiddet şüphesi üzerine gözaltına alınan kadının gözaltı sırasında kendisinden başörtüsünü çıkarması istendiğini ve çıkarmazsa zorla çıkarılacağının söylendiğini ifade etti.

Sabıka fotoğrafı çekilirken kadın başörtüsünü çıkarmak zorunda kaldı.

Rafiqi yaşanan bu olayın anayasadaki hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu ifade etti.

POLİSLERE EĞİTİM VERİLMESİNİ TALEP ETTİ
Rafiqi, başörtüsü çıkartılan kadının dava açmayacağını ancak polislere dini kıyafetler konusunda eğitim verilmesini istediğini, polisin de kadından özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.