banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Instagram Hesabımı Nasıl Silerim?

Instagram herkesçe kullanılan bir uygulamadır. Bu uygulamanın ne olduğunu ve hesabının nasıl silinmesi gerektiğini ayrıntılarıyla inceleyelim. 

06 Mayıs 2021
Instagram Hesabımı Nasıl Silerim?

Instagram Nedir

Instagram, öncelikle iPhone cihazlara özel 2010 yılında geliştirilmiş, kullanım sağlayanlara farklı filtreler ve fotoğraflara zenginlik oluşturma imkanı sunmakta olan bir uygulamadır.

Facebook tarafından satın alımı yapıldıktan sonra, kullanıcı sayısı gün geçtikçe artış gösteren -sosyal medya ağları içinde, yüksek kullanıcı kitlesi artışına sahip Instagram, yalnızca bireysel kullanım sağlayan kişilerin fotoğraflar paylaştığı bir sosyal ağ olmamakla birlikte işletmeler tarafından e-ticaret hususunda kullanılan aktif bir kanal olmuştur.

 

İnstagram’da Yapılabilecek İşlemler

 

Kullanıcı sayısı açısından genel olarak genç kitleye ulaşan Instagram’dan sıkıldığınız takdirde hesabınızı kalıcı şekilde silebilmekte, sadece bir süreliğine uzaklaşmayı düşünürseniz de Instagram hesabınızı dondurabilmektesiniz. Silmek, kapatmak, dondurmak gibi işlemleri yapabilmekteyiz. Instagram hususunda yapılabilecek kapatma, dondurma ve silme işlemlerini inceleyelim.

 

Instagram Bildirimlerini Kapatma

 

Instagram bildirimlerini almak istemiyorsanız, ayarlar bölümünü kullanarak beğeni ve yorum bildirimlerinizi kapatabilmektesiniz. Instagram hesabını kapatmanıza gerek duymadan bildirimlere ara verebilirsiniz. Bildirimleri iptal etmek isteyen kullanıcılar için birkaç adımı kullanmak yeterli olacaktır.

 

Instagram’ın bildirimleri ayarlarını kapatmak için gerekli adımlar:

  1. İlk olarak Instagram uygulamasını açmalı ve profilinize gelmelisiniz. 
  2. Ekranın sağ üst köşesinde yer almakta olan üç çizgiye dokununuz.
  3. Android cihazlarda üç nokta, iPhone cihazında çark şeklinde görünmekte olan ayarlar sekmesine gelmelisiniz.
  4. Bildirimler seçeneğine tıklayınız.
  5. Karşınıza çıkan anında ilet bildirimleri sekmesi altında ki tamamını durdur seçeneğini seçerek bütün Instagram bildirimlerini kapatabilir veya detaylı filtrelemeler ile görmeyi tercih etmediğiniz bildirimleri kapatabilirsiniz.

 

Farklı sebepler doğrultusunda hesabınızı silme işlemini yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

 

Instagram Hesabı Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

 

Instagram hesabınızı kapatma işlemini mobil cihazlardan gerçekleştirmek mümkün değildir. Tarayıcınız üzerinden instagramın web adresine girmeli veya instagram hesabı silme linki ile hesap dondurma ve silme işlemlerini uygulayabilirsiniz. Aşağıda bulunan aşamalar sizleri sonuca götürecektir.

Aşamalar:

  1. Instagram hesabınızı silebilmek için öncelikle hesabınıza giriş yapınız.
  2. Hesabınıza giriş yaptıktan hemen sonra profilim sekmesine açınız. Kullanıcı adı yanında bulunmakta olan ayarlar seçeneğine dokununuz.
  3. Karşınıza çıkmakta olan ekranın sol üst kısmındaki profili düzenle seçeneğini seçip sayfanın sonunda bulunan hesap silme sekmesine dokunduktan sonra hesap silme nedenini belirtip şifrenizi girerek, ‘hesabı kalıcı olarak sil’ butonuna tıklamalısınız.

 

Bu doğrultuda Instagram hesabınızı kalıcı olarak kapatmış olacaksınız.

 

Instagram Hesabı Geçici Kapatma Nasıl Yapılır?

 

Intagram hesabınızı tamamen sildiğinizde geri dönüş sağlayamazsınız. Bu sebeple pişmanlığınız olmaması adına ilk olarak Instagram hesap dondurma işlemi size büyük ölçüde fayda verecektir.

 

Hesabınızı tamamen kapattığınız takdirde fotoğraflarınız, takipçileriniz gibi verileriniz silinmekte iken, geçici kapatma işlemi yapmanız halinde verileriniz instagram tarafından arşivlenmektedir. Fakat instagram hesabınızı diğer kullanıcılar görüntüleyemez.

 

 

Instagram’ı dondurduğunuzda yeniden giriş yapmak için en son kullanılan şifreyi girip oturumu açmanız yeterli olacaktır. Böylece hiçbir kayıp yaşamadan Instagram hesabınızı yeniden açacaksınız.

 

 

Kaynak:   https://esosyal.org/blog/eski-instagram-hesabi-kapatma-nasil-yapilir/

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147