banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

8 dakikada yüzde 100 şarj

Akıllı telefon üreticilerinin süper hızlı şarj yarışında Xiaomi öne geçti. 200W gücündeki HyperCharge, 4000mAh kapasiteye sahip bir bataryayı 8 dakikada yüzde 100 şarj etti. 

31 Mayıs 2021
 8 dakikada yüzde 100 şarj

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi yeni teknolojisini duyurdu. HyperCharge adı verilen teknolojiyle akıllı telefonlar yüksek hızda şarj edilebiliyor.

Xiaomi, HyperCharge'ın 4000mAh bataryaya sahip bir telefonu 8 dakikadan daha kısa sürede şarj edebildiğini açıkladı. Paylaşılan videoda modifiye edilmiş Mi 11 Pro'nun 44 saniyede yüzde 10, 3 dakika 20 saniyede yüzde 50 ve 8 dakikada ise yüzde 100 şarj olduğu görülüyor.

Videodaki deneme HyperCharge'ın 200W gücündeki kablolu versiyonu. Şirket bir de 120W gücünde kablosuz bir cihazın tanıtımını yaptı. Söz konusu kablosuz HyperCharge'da ise bir telefonunun bataryasını doldurmak 15 dakika sürüyor.

Xiaomi, hızlı şarj teknolojisi üzerinde çalışan tek şirket değil. Piyasadaki diğer Çinli üreticilerden Oppo ve Vivo da kendi hızlı şarj cihazlarını tanıttı.

TEST AŞAMASINDA

Akıllı telefonlarda kullanılan bataryalar aşırı hızlı şarja uygun değiller. Bu da tanıtılan teknolojileri konsept aşamasında bırakıyor. Aşırı hızlı şarjlar telefonların çok fazla ısınmasına ve batarya ömürünün çabuk tükenmesine neden oluyor.

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147