Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş yapan ve hileli ürün satarak halkın sağlığı ile oynayan firmaları tek tek ifşa etmeye devam ediyor.
Bakanlık tarafından taklit-tağşiş gıdalar listesi yenilendi. Söz konusu liste bakanlığın internet sitesinde kamuoyuyla paylaşıldı.
GIDA SAHTEKARLARI İFŞA OLDU
Söz konusu liste bakanlığın internet sitesinde kamuoyuyla paylaşılırken halkın sağlığı ile oynayan gıda sahtekarı tek tek ifşa oldu.
Yapılan denetimlerde kıymadan köfteye, zeytinyağından peynire 49 üründe sahtecilik tespit edildi.
Özellikle zeytinyağı ve peynirde yapılan hileler, tüketicilerin sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.
Bakanlık, bu tür ürünleri tespit ederek, vatandaşları güvenli gıda tüketimi konusunda uyardı.
BOZULMUŞ ÜRÜN SAYISI 5 KAT ARTTI
Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde vatandaşların hayatını ve sağlığını riske atacak şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün sayısı 5 artarak 209'a yükseldi.
Taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesine 44 yeni ürün eklendi. Yapılan denetimlerde taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı bin 250 oldu.
KIYMADA TEK TIRNAKLI ETİ
Gaziantep'te faaliyet gösteren 3 baharat firmasının kullanımı yasak olan boyayı ürünlerinde kullandıkları tespit edildi. Eskişehir'de ise yoğurt üretimi yapan firmanın ürünlerinde ise natamisin tespit edildi.
Gaziantep'te faaliyet gösteren Merve Yemek firmasının kıymasında da tek tırnaklı eti tespit edildi.
Ayrıca Zeytinyağlarında tohum yağları, baharatlarda yabancı madde ve kasap köftesinde deri ve sakatat ürün kullanan firmalar tek tek ifşa edildi.