Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşlı karı kocayı yaklaşık 1milyon 5yüzbin liralık dolandırmaya çalışan kişi ekiplerin çalışması sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre 17 yaşındaki E. U. B., K. T. Ve N. T. yi telefon ile kendisini polis olarak tanıtarak dolandırmak istedi. Kendisinde o kadar para ve altın olmadığını söyleyen K. T. eşinin telefonundan kızını arayarak altınlarını istedi.
Kızının uyanıklığı yakalattı
Durumdan şüphelenen yaşlı çiftin kızları 112 yi arayarak ailesinin dolandırılmak üzere olduğunu söyledi.
Bunun üzerine hemen harekete geçen Seydişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri eve ulaşarak yaşlı çift ile görüştü.
Bu sırada tekrar arayan dolandırıcılara istedikleri yaklaşık 1.5 milyon değerinde döviz altın ve bilezik verileceği söylenerek Şüpheli E.U.B gerekli takipler yapılarak altın ve paraları aldığı esnada suç üstü yapılarak ekiplerce yakalandı
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Şüpheli E.U.B Seydişehir Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından Adliyeye sevk edildi.
Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.