banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Ahırlı’da Ecri Misil Usulü ile Suğla Arazisinde Ekim Yapan Çiftçilerin Sözleşmesi Fesh Edilecek

 

12 Ekim 2024
Ahırlı’da Ecri Misil Usulü ile Suğla Arazisinde Ekim Yapan Çiftçilerin Sözleşmesi Fesh Edilecek

Ahırlı Belediyesi'nden önemli bir duyuru geldi. Ahırlı Belediye Başkanı Ali Üzlük, Milli Emlak'tan ecri misil usulü ile Suğla arazisinde ekim yapan çiftçilere yönelik açıklamalarda bulundu.

Ecri misil usulü ile ekim yapan çiftçilerin haklarının güvence altına alınması amacıyla  ilğili  olarak  Ahırlı Çok Amaçlı   toplantı  Salonunda      toplantı gerçekleşti

Suğla  eken  bölge  Mahallelerinin Muhtarlarına  ve çiftçilerinin  katıldığı  toplantıda  açıklamalarda  bulunan  Başkan Ali Üzlük şunları söyleri.
Başkan Üzlük, Suğla arazisinde tarım yapan bölge halkının, bu alanları sadece kendilerinin ekiyor olmasının önemine vurgu yaptı. Ecri misil usulü ile ekim yapmakta olan çiftçilerin, tespit edilen alanları izinsiz başka kişilere kiraya vermemeleri gerektiği üzerinde durarak, "Ektiğiniz alanın sahibi sizsiniz. Ancak, başkalarına kiraya verilmesi durumunda, hak kaybı yaşanmaması için derhal önlem alınacaktır" dedi.

Bu kapsamda, Suğla arazisinde ekim yapan birtakım çiftçilerin, ektikleri alanları izinsiz olarak kiraya verdikleri tespit edildiğinde, bu kişilerin sözleşmelerinin derhal fesh edileceği belirtildi. Bu durum, bölgedeki tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve adaletli dağılımı açısından büyük önem taşımaktadır.

Başkan Üzlük ayrıca, çiftçilerimizin haklarını koruma noktasında kararlı adımlar atacaklarını ifade ederek, "Herkes kendi ekimini kendisi yapmalı; çünkü, sahip olduğumuz arazilerin değeri ve önemi, sadece o arazileri ekenlerin ellerinde saklıdır." açıklamasında bulundu.

Kanuna uygun hareket eden tüm çiftçilerimizi destekliyoruz. Sabit kurallar çerçevesinde hareket eden ve sorumluluklarını yerine getiren çiftçilerimize teşekkür ederiz. Ahırlı Belediyesi olarak, her zaman çiftçilerimizin yanındayız ve hakların korunacağı bir tarım politikası için çalışmaya devam edeceğiz.

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.