banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Konya’da 1200 Hayvan Çalınmıştı! Şüpheliler Yakalandı

 

09 Ekim 2024
Konya’da 1200 Hayvan Çalınmıştı! Şüpheliler Yakalandı

Son günlerde Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşanan büyük bir hırsızlık olayı, hem yerel halkı hem de yetkilileri derinden sarstı. 1 Eylül tarihinde Zengen Mahallesi’nde 1200 küçükbaş hayvanın çalınması ve iki çobanın yaralanması ile sonuçlanan bu olay, yapılan titiz çalışmalarla hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuldu.

Jandarma ekipleri, ç stolen hayvanların büyük bir kısmını, sadece birkaç saat içinde bulmayı başardı. Toplamda 1170 hayvan, sahiplerine teslim edildi. Ancak olayın şok edici boyutları, hayvanların çalınması ile sınırlı kalmadı; yaralanan çobanlar ve bu durumun yarattığı paniğin ardından, yerel güvenlik güçleri olaya karışanları bulmak için sıkı bir çalışma başlattı.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, JASAT ve Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları detaylı incelemeler sonucunda 4 zanlının kimliğini belirledi. Bu operasyonlar sonucunda, yabancı uyruklu M.T.A. ve A.A. isimli iki kişi ile birlikte toplamda dört kişi gözaltına alındı.

Zanlıların yakalandığı adreslerde gerçekleştirilen aramalarda, hırsızlık olayının faillerine ait çeşitli aletler ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında; spiral makinesi, matkap, şarjlı el matkabı, gümüş renkli levye ve kurbağacık boru anahtarı gibi malzemeler yer alıyor. Bu bulgular, olayın planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor.

Yapılan işlemlerin tamamlanmasının ardından şüpheliler, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Bu olay, hayvan hırsızlığına karşı toplumun ve güvenlik güçlerinin dikkatini bir kez daha artırmış durumda.

Bu tür olayların sona ermesi ve hayvan sahiplerinin mülkiyet haklarının korunması adına yürütülen bu çalışmalar büyük önem taşıyor. Güvenlik güçlerinin bu süreçte gösterdiği özverili çabayı takdir ediyor, benzer olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.