banner202

banner203

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner176

Konya Büyükşehir Belediyesinin Çiftçilere desteğine devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde kalkınmayı sağlamak ve bitkisel çeşitliliği artırmak amacıyla fide ve fidan desteğine devam ediyor. 

08 Ekim 2024
Konya Büyükşehir Belediyesinin Çiftçilere desteğine devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde kalkınmayı sağlamak ve bitkisel çeşitliliği artırmak amacıyla fide ve fidan desteğine devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 üretim sezonunda fidan, fide ve tohum olarak 18 Farklı Türde tarımsal destekleme yapacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayvancılıkta kaba yem açığının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibe destekli Macar fiği ve korunga desteğinde bulundu. Özellikle daha az su isteyen bitkileri teşvik ettiklerini ifade eden Başkan Altay, “Tüm çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar üretmeye devam etsinler, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü tarımsal destekte onlarla birlikte olacağız. Konya, sadece kendisi için değil Türkiye’nin gıda güvenliği için de önemli üretimler gerçekleştiriyor” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda 31 ilçeden daha önce başvurusu alınan çiftçilere tohumları teslim edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bitkisel ve hayvansal üretimine katkı sağlamak amacıyla tarıma ve tarımsal projelere büyük önem verdiklerini söyledi.

“TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konya’nın Türkiye’de tarımın en önde olduğu şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Konya, sadece kendisi için değil Türkiye’nin gıda güvenliği için de önemli üretimler gerçekleştiriyor” diye konuştu.
Çiftçilere sağlanan destekler kapsamında özellikle daha az su isteyen bitkilerin teşvik edildiğini ifade eden Başkan Altay, “Büyükşehir Yasası’ndan itibaren kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerinin ve ürün çeşitliliğinin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çaba içerisindeyiz. Özellikle Macar fiği gibi daha az su isteyen bitkilerimizin özellikle yem bitkisi olarak kullanılmasıyla ilgili bir çalışma içerisindeyiz. 2014’ten itibaren tarıma desteklerimiz kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bu yıl da inşallah bu tohumları çiftçilerimize dağıtarak, yüzde elli hibe destekli bir şekilde üretimin artmasını sağlamış olacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Konya’da hem hayvansal hem tarımsal üretimle uğraşan 31 ilçemizdeki tüm çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar üretmeye devam etsinler, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü tarımsal destekte onlarla birlikte olacağız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

ÇİFTÇİLER DESTEKLERDEN MEMNUN

Konya Büyükşehir’in tohum desteğinden faydalanan çiftçiler de Başkan Altay’a teşekkür ederek, desteğin devam etmesini istediklerini ifade etti. Kırsaldaki çiftçilerin bitkisel ve hayvansal üretimlerinin artırılması, kaba yem açığının kapatılması, kendi kaba yemlerini üretmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında; 2024-2025 üretim sezonunda başvuruları alınan çiftçilere 10.600 dekar alan için yüzde 50 hibe destekli 106.400 kilogram sertifikalı Macar fiği tohumu ve korunga tohumu dağıtımı yapıldı.

4 YILDA 1.000 TON MACAR FİĞİ VE KORUNGA TOHUMU DESTEĞİ

Konya Büyükşehir Belediyesi tarımsal desteklemeler kapsamında 2021-2024 yılları arasında hayvancılıkla uğraşan üreticilere yaklaşık 1.000 ton sertifikalı Macar fiği ve korunga tohumu desteğinde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 üretim sezonunda çiftçiye Macar fiği ve korunga tohumu dışında; elma, asma, ceviz, badem, şeftali, kiraz, aronya, ahududu, böğürtlen, kestane, Antep fıstığı, sumak, kekik, adaçayı, nohut, aspir gibi 18 farklı türde desteklere önümüzdeki süreçte devam edecek.

banner205

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.