banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Konya dahil 27 ilde göçmen Kaçakçılarına yapılan Operasyonda 1029 kişi yakalandı

Konya dahil 27 ilde göçmen kaçakçılığı yapanlara ve düzensiz göçmenlere yönelik “Kalkan-27” operasyonları düzenlendi. Yapılan baskınlarda 84 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1029 düzensiz göçmen yakalandı. 

25 Eylul 2024
Konya dahil 27 ilde göçmen Kaçakçılarına yapılan Operasyonda 1029 kişi yakalandı

Konya dahil 27 ilde "Kalkan-27" operasyonları düzenlendi. Göçmen kaçakçılığı yapanlara ve düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 1029 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

“İNSAN TACİRLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, insan kaçakçılığı yaparak, ülkeyi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye'nin içinde bulunduğu 27 ilde "Kalkan-27" operasyonlarının düzenlendiği bilgisini verdi.

Göçmen kaçakçılığı yapanlara ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyonların 4 gündür sürdüğünü anlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Kalkan-27 operasyonlarında, 84 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1029 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin 25'i tutuklandı, 7'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin adli işlemleri sürüyor. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.