banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Taşıt Tanıma Birimi (TTB) Montajı ve Zorunluluklar

 

20 Eylul 2024
Taşıt Tanıma Birimi (TTB)  Montajı ve Zorunluluklar

• TTB Nasıl Takılır? 

Yetkilendirilmiş montaj firmalarına Darphane’nin tedarik ettiği TTB’ler araca monte edilir. Bu cihazlar yani Taşıt Tanıma Birimleri yakıt depo girişine monte edilir ve söküldüğünde tekrar kullanılamaz hale gelir. TORA, akaryakıt sektöründeki 27 yıllık deneyim ve tecrübesi ile ülke genelinde araç montaj noktalarıyla TTB montajını hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleştirir. 

• TTB Montajında Zorunluluk Kimler İçindir? 

Akaryakıt harcamalarını vergi beyanında gider olarak gösteren tüm bireysel ve kurumsal taşıt sahipleri için TTB montajı zorunludur. TORA, 81 ilde yaygın hizmet ağıyla bu montajları güvenle gerçekleştirir.

• TTB Hangi Araçlara Zorunludur? 

Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil olup iş amacıyla kullanılan araçlar için TTB takılması zorunludur. 

• Aracına Nereden TTB Taktırabilir? 

Taşıt Tanıma Birimi (TTB), Darphane tarafından yetkilendirilmiş lisanslı montaj firmaları ve bayiler tarafından güvenli bir şekilde takılır. TORA, 81 ilde yetkili montaj bayileriyle sabit montaj noktalarında veya mobil ekiplerle yerinde hizmet sunar. 

• TTB’yi Nereden Alabilir? 

Darphane tarafından yetkilendirilmiş yetkili montaj firmaları, Darphane'den temin ettikleri UTTS donanımlarını taşıtlara monte ederler. Darphane’ye ödeme yaptıktan sonra, araç sahibi en yakın montaj noktasına giderek TTB montajını yaptırabilir. TORA, 26 yıllık tecrübesiyle ödemenizi yaptıktan sonra size en yakın montaj noktalarında ve yerinizde hizmet sunar. 

• TTB Ücretli Midir? 

Darphane’nin resmi sitesinde yayımlanan bilgilere göre, taşıtlara takılacak TTB'nin birim fiyatı KDV hariç 1.810 Türk lirasıdır. 

Taşıtmatik Zorunlu Mudur?

Darphane’nin tebliğine göre, mevcut akaryakıt istasyonlarında kullanılan taşıtmatik sistemleri UTTS kapsamında değerlendirilmeyecek ve geçersiz sayılacaktır. Akaryakıt harcamalarını vergi beyanında gider olarak gösteren tüm bireysel ve kurumsal taşıt sahipleri için 01.01.2025 tarihinden itibaren TTB montajı zorunludur.

UTTS ve bütün süreçleri hakkında merak edilen bütün detaylar ve araç montaj hizmeti taleplerine utts.org.tr adresinden ulaşılabilir.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.