banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

İzmir’de Yaşayan Konya Hasanşeyhliler, Bürokrat Hemşehrilerini Ziyaret Etti

 

15 Eylul 2024
İzmir’de Yaşayan Konya Hasanşeyhliler, Bürokrat Hemşehrilerini Ziyaret Etti

Uzun yıllardır İzmir’de hizmetlerini yürüten Konya Hasanşeyhliler Derneğinin genel başkanı Ali Devebacak ve beraberindeki heyet, kendi köylerinden yetişmiş iki ayrı bürokrat hemşehrisine ziyarette bulundu.

İlk ziyaretlerini (İzmir) Menderes İlçe Müdürlüğüne atanan Dr. Yusuf Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek başlayan Hasanşeyhliler, tebrik ve takdir temennisiyle yeni görevlerinde kendilerine daimi başarılar dilediler. Aynı köyün insanları olarak samimi bir havada geçen görüşmede, ülkemizin Milli Eğitim sorunlarından, İzmir’de yaşayan Konyalılardan ve sivil toplum kuruluşlarının toplumdaki yeri ve öneminden bahsederek, karşılıklı çözüm ve önerilerde bulundular. Ziyaret sonunda iletişim memnuniyeti zirveye çıkarken, her iki taraf yeni buluşmaların sözünü verdiler.

 

YUSUF YILMAZ KİMDİR?

 

Konya Meram Hasanşeyh’te doğan Menderes Milli Eğitim İlçe Müdürü Yusuf Yılmaz tahsilinin tamamını İzmir’de tamamladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Müslümanların Hz. Peygamber’e İtirazları” konulu tezi ile yüksek lisans çalışmalarının ardından “Sultan Melikşah’ın Dünya Hâkimiyeti Siyaseti İdeolojisi Stratejisi” başlıklı tez çalışması ile doktora tezine başladı.  Halen İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. Sınıf öğrencisidir. 1994 yılında Millî Eğitim Bakanlığı, Erzurum Pasinler Lisesinde başladığı Öğretmenlik ve eğitimcilik kariyerini, 1999 yılından itibaren sırasıyla müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, Müdür Vekilliği ve Okul Müdürlükleri görevleri ile devam etti. 2016-2024 tarihleri arasında İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İzmir İl Millî Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı. Uluslararası kongrelerde Türkçe ve İngilizce tam metin bildirileri ile birlikte ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde ve kitaplarda Türkçe ve İngilizce makaleler yayımlamıştır. Millî Eğitim Bakanlığımızın açtığı hizmet içi eğitim faaliyetlerinde yönetici ve eğitici olarak görev almış, birçok projede koordinatörlük, ders kitabı yazım komisyonlarında editörlük yapmıştır. Aile hayatına da büyük önem veren Yılmaz, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

 

İKİNCİ ZİYARET SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞINA

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı, İzmir’in sağlık duayenlerinden Kardiyolog Uzm. Dr. Hüseyin Bozdemir’e günün ikinci ziyaretini yapan Hasanşeyhliler, kendi köylerinden okuyup yükselen bir değerin, güler yüzlü karşılaması ve ikramların ardından, sağlık sorunları ve hayatın içinden sohbet ettiler. Birçok sorunun cevap bulduğu görüşmede aile yakınlıklarını da konuşan ziyaretçiler, yaşadıkları kenti sevdiklerini ancak, köylerini de unutamadıklarını söylediler.

 

DEVEBACAK :  BİZ ONLARLA GURUR DUYUYORUZ

 

Şehirlerin gelişiminde çok önemli bir yer tutan Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi parti farkı gözetmeden bu kent için bir olur, birlik olur ve artı değerler yaratır diye söze başlayan Başkan Devebacak, İzmir’de faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin çalışmalarıyla yaşadığımız kentin kültürel ve sosyal gelişimine önemli katkılar koyduğuna dikkat çekerek;

 “Bugün görüştüğümüz, köylümüz iki ayrı bürokrat kardeşimizle dernek faaliyetleri hakkında verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. Bizlere gönlünü açan ve ilgiyle karşılayan değerli hemşehrilerimize, ülkemizin hizmet erleri bu güzel insanlara çok teşekkür eder, görevlerinde daimi başarılar dileriz. Köylülerimiz olarak biz onlarla gurur duyuyoruz. Umarım ülkemiz insanları da onlardan razıdırlar. " dedi.

İzmir ilimizde Konya kökenli vatandaşlarımız, 700.000’e yakın nüfusu ve 250.000’ne yakın seçmeni ve ekonomik portföyleri ile oldukça etkili güce sahip olarak dikkat çekiyor.

 

Haber ve Fotoğraflar: Bayram ÇAN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.