banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Öğretmenler öğrencilere kaynak kitap aldırabilecek mi? 

 

13 Eylul 2024
Öğretmenler öğrencilere kaynak kitap aldırabilecek mi? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan ders kitaplarına ek olarak, kaynak kitap da kullanılabilecek mi? Öğretmenler öğrencilere kaynak kitap aldırabilecek mi? 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den kaynak kitap açıklaması geldi. TRT Haber'de gündemi değerlendiren Bakan Tekin, eğitim öğretim materyalleri hakkında açıklamalarda bulundu. Öğretmen MEB olarak o açıklamaları sizlerle paylaşacağız...

BAKAN TEKİN: ''İLAVE KAYNAĞA İHTİYAÇ YOK''

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara gönderilen eğitim materyallerinin yeterli olduğunu belirterek; EBA'nın dünyada en çok tıklanan eğitim portalları arasında olduğunu belirtti.

Bakan Tekin, ailelere ekstra maliyet getirecek kaynak kitaba ihtiyaç olmadığını belirtti.


250 milyona yakın ders kitabı dağıtıldığını belirten Bakan Tekin, kitapların ve materyallerin yeterli olduğunu belirtti.

Bakan Tekin velilere seslenerek; ''Hiçbir denetimden geçmemiş olan piyasada satılan test, ders benzeri kitapları çocuklarınıza aldırmayın, öğretmenlerimizi bu konuda baskı altına almayın. Biz bunu asla ve kesinlikle istemiyoruz. Bir materyale ihtiyaç varsa bunu zaten EBA'da sunuyoruz. İlave basılı materyal de gönderiyoruz zaten." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bu açıklamasına göre okullarda kaynak kitap alımının önü kesilmiş oldu. Okullarda ders kitapları ve EBA içerikli kullanılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.