banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

AK Parti Konya'da İlk İstifa

AK Parti'de kongre süreci başlarken, Cihanbeyli İlçe Başkanı Büneyye Ekinci, sosyal medya hesabından partisinden affını istediğini duyurdu. Ekinci, kongreye kadar görevini sürdüreceğini ve ardından bayrağı devredeceğini açıkladı. 

06 Eylul 2024
AK Parti Konya'da İlk İstifa

 

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündem maddesi, partiyi kongre sürecine taşıyacak kararların alınmasıydı. Erdoğan’ın imzaladığı karar ile AK Parti’de yeni bir dönemin kapıları aralanmış oldu.

Kongre süreci kapsamında, eylül ayının son haftası veya ekim ayının başında mahalle ve köylerde delege seçimleri gerçekleştirilecek. Kasım ayında nüfusu 5 binin üzerinde olan beldelerde ve ilçelerde kongrelerin tamamlanması planlanıyor. İl kongrelerinin ise 2025 yılının başında sona ermesi hedefleniyor.

Bu süreçle eş zamanlı olarak, AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Büneyye Ekinci sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, partisinden affını istediğini duyurdu. Ekinci, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli Hemşehrilerim, il başkanlığında yaptığımız istişareler sonucunda affımızı isteyerek kongrede devam etmeme kararı aldık. Rabbim hayırlı eylesin. AK Parti'ye yakışır şekilde kongreye kadar üzerimize düşen görevi yerine getirip, yeni seçilecek başkanımıza devir edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.

AK Parti’nin kongre sürecine girmesi, ilçe teşkilatlarında da değişimlerin önünü açtı. Büneyye Ekinci’nin istifası, bu süreçte yaşanan değişimlerin sadece bir örneği olarak öne çıkıyor. Ekinci’nin görevini kongreye kadar sürdüreceği ve yeni başkana devredeceği öğrenildi.

AK Parti'nin kongre süreci, partide yeni bir yapılanmanın habercisi olurken, il ve ilçe teşkilatlarında da görev değişikliklerinin devam edeceği öngörülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.