banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

AK Parti'de MKYK günü: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaretini verdiği yenilenmenin fitili ateşlenecek

Bugün gerçekleştirilecek AK Parti MKYK toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Sadece yüzeysel bir vitrin değişikliği değil, milletimizin bizden beklediği köklü değişimin temel adımı olarak görüyoruz" dediği 8. Olağan Büyük Kongre sürecinin başlatılması hedefleniyor. 

03 Eylul 2024
AK Parti'de MKYK günü: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaretini verdiği yenilenmenin fitili ateşlenecek

AK Parti’nin 211. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilecek.

Toplantıda, Erdoğan’ın kongre sürecini resmen başlatması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir, toplantıda il ve ilçe atamalarının son durumu ve kongre hazırlıkları hakkında kapsamlı bir sunum yapacak ve sürece ilişkin takvimi paylaşacak.

Taslak takvime göre, kongre süreci Eylül ayının sonu veya Ekim ayının başında mahalle ve köylerdeki delege seçimleriyle başlayacak. Kasım ayı başında nüfusu 5 binin üzerindeki beldeler ve ilçelerde kongreler gerçekleştirilecek, 2025 başında ise il kongreleri tamamlanmış olacak. Mayıs ayında ise 8. Olağan Büyük Kongre’nin yapılması planlanıyor.

MKYK üyelerinin yüzde 60’ından fazlası değişebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kongrede MKYK üyelerinin yüzde 60’ından fazlasını değiştirmesi bekleniyor. Partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) da, siyasi söylemleri güçlü, yeni parti politikaları üretmede daha etkili ve aktif isimlerle güçlendirilecek. Ayrıca, İstanbul ve Ankara gibi önemli şehirlerde il başkanları ve teşkilâtların da kapsamlı bir yenilenmeye tabi tutulabileceği kulislerde konuşuluyor.

YENİŞAFAK 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.