banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

İsrailli Bakan haddini aştı: Mescid-i Aksa'ya Sinagog inşası

İsrail rejiminin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir verdiği bir röportajda haddini aşarak Mescid-i Aksa'ya Sinagog inşa edilmesini istediğini söyledi. 

28 Ağustos 2024
İsrailli Bakan haddini aştı: Mescid-i Aksa'ya Sinagog inşası

İsrailli Bakan Ben-Gvir, İsrail Ordu Radyosu'na verdiği bir röportajda, Kendisine yöneltilen "Mescid-i Aksa'ya bir sinagog inşa eder misiniz?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi.

Birçok ülke lideri ve uluslararası kuruluşları, Ben-Gvir'in açıklamalarına karşı tepkilerini dile getirdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etmek istediğini söyleyen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e tepki gösterdi.

Çelik şu ifadelerle Ben-Gvir'e tepki götserdi:

"Mescid-i Aksa mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimizdir. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu alanda sinagog inşa etmekten bahsetmesi, tüm Müslümanlara ve insanlığa saldıran soysuz ve lanetli bir açıklamadır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.