banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

İslam Memiş Uyardı: Çok Sert Düşecek

Son günlerde piyasalarda yaşanan hareketlilik, altın fiyatlarında ciddi dalgalanmalar görülmesine neden oldu. Para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia fiyatlarında büyük düşüşler yaşanacağını belirterek, altın yatırımcısına önemli uyarılarda bulundu. 

27 Ağustos 2024
İslam Memiş Uyardı: Çok Sert Düşecek

Dünya genelinde faizlerin son yılların en yüksek seviyesinde olması ve Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, yatırımcıların varlıklarını altın tarafında değerlendirmesine neden olurken, geride bıraktığımız haftada altın için peş peşe kritik gelişmeler yaşandı.

ALTIN FİYATLARI ÇOK SERT ÇAKILACAK

Jeopolitik risk faktörünün artmasıyla birlikte ons altın tarihi zirvesini görürken, yaşanan yükselişlerin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Altın piyasalarına yönelik değerlendirmeleri ile tanınan ekonomist İslam Memiş, emtia fiyatlarında sert düşüşlerin yaşanacağını belirterek, altın yatırımcısına önemli uyarılarda bulundu.

Memiş, altın fiyatlarının hangi koşullar altında düşüp, hangi şartlara bağlı olarak yükseleceğini açıklayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Orta Doğu'daki misilleme beklentisi, altın fiyatlarında büyük bir yükseliş yaşanmasına neden olmuştu. Ancak ortamın şu anda daha yumuşak bir hale gelmesi, altının üzerindeki baskıyı da nispeten hafifletmiş durumda. Ons altın geriye doğru geliyor ve gelmeye devam edecek.

Kontrolsüz şekilde artan altın fiyatları, birçok teknik seviyeyi ihlal etti. Altın mutlaka buralara geri gelecek ve yatırımcısına alım fırsatı sunacaktır. Bu durumun tek bir istisnası olabilir, o da İran tarafından yapılacak bir misilleme saldırı. Eğer şiddetli bir misilleme gelirse, bölgesel savaş riski nedeniyle altın fiyatları yeniden fırlayabilir. Bunun dışındaki seçeneklerde, kısa vadeli olarak altının 2420 dolara kadar gerilemesi olası görülüyor.

YIL SONUNA DOĞRU YÜKSELİŞE GEÇECEK

Bu düşüşlerin kısa süreli görüleceğini hatırlamakta fayda var. Çünkü altının uzun süreli hedeflerinde herhangi bir değişiklik yok. Hem ons hem de gram tarafında yılı rekorlarla kapatacağız. Ons altında 2700 dolar seviyesine dair beklentimiz güncelliğini koruyor, gram altın ise aralık ayını 3000-3500 lira bandında tamamlayacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.