banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Beyşehir Gölü'nde denetimler

 

20 Ağustos 2024
Beyşehir Gölü'nde denetimler

KONYA (AA) - Türkiye'nin tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde serbest dönem avlanma faaliyetleri, denetim ve kontrollerle yakından takip ediliyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada yürütülen denetimlere ilişkin bilgi verildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, kontrollere su ürünleri kontrol ekiplerinin katıldığını belirterek açıklamada şunlara yer verdi:

"Gölde yürüttüğümüz denetimlerimiz devam etmektedir. 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu kapsamında ilçemizdeki balık alım kantarları ve balıkçı tekneleri denetlenmiştir. Denetimlerinde ruhsat ve belge kontrolü yapılmış, istenilen balık boylarında avcılık yapılıp-yapılmadığı kontrol edilmiştir. Sazan balığı için 40, sudak balığı ve kadife sazanı için 26, tatlı su kefali için 20 santim altı boy yasağı olduğunu tekrar hatırlatır, balıkçılık sektörünün tüm paydaşlarına bereketli bir sezon dileriz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.