banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

İzmir'de Ali Koç'a saldırı!

Göztepe–Fenerbahçe karşılaşmasının ikinci yarısında sahaya girip Fenerbahçe tribünlerine giden ardından dönüşte yere düşen Ali Koç’u Fatih Özkan isminde bir görevlinin ittiği ifade edildi. 

18 Ağustos 2024
İzmir'de Ali Koç'a saldırı!

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında Göztepe, konuk ettiği Fenerbahçe karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

ALİ KOÇ'A TRİBÜNLERDEN YABANCI MADDELER ATILDI
İkinci yarı başlamadan önce saha kenarına inerek tribündeki Fenerbahçeli taraftarların yanına giden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a tribünlerden yabancı maddeler atıldı.

Koç'un deplasman tribününe alınmayan bazı Fenerbahçeli taraftarlar olduğu için tribüne gittiği öğrenildi.

İkinci yarı başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra deplasman tribününden ayrılan Koç, saha kenarında yürüdüğü sırada birisinden aldığı darbeyle yere düştü. Daha sonra yerden kalkan Koç, protokol tribününe döndü.

Müsabaka, bu sırada bir süre durdu.

SALDIRAN KİŞİNİN KİM OLDUĞU BELLİ OLDU
DHA'nın haberine göre; Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasının ikinci yarısında sahaya girip Fenerbahçe tribünlerine giden ardından dönüşte yere düşen Ali Koç’u Fatih Özkan isminde bir görevlinin ittiği ifade edildi.

GÖZALTINA ALINDI
Yoğun güvenlik koruması eşliğinde güney tribünün önünden geçtiği sırada Özkan tarafından fiziksel müdahaleye maruz kalan Koç bir anda kendini yerde buldu. Fatih Özkan’ın Göztepe’de resmi bir yönetici olmadığı sadece görevli olduğu açıklandı. Özkan, polisler tarafından gözaltına alındı.

YORUMCULAR OLAYI DEĞERLENDİRDİ
Spor yorumcusu Sinan Engin, Göztepe-Fenerbahçe maçında, Ali Koç'a yapılan saldırı girişimini değerlendirdi.

ENGİN: ALİ KOÇ BAŞKAN'A YAPILANI KINAMAN LAZIM
Sinan Engin şu ifadeleri kullandı: "Mehmet Sepil başkana da teessüf ediyorum. Orada Ali Başkan'a yapılanı kınamadın hiçbir türlü. Sevgili Mehmet Sepil Başkan, çok centilmen bir adamsın ama Ali Koç Başkan'a yapılanı kınaman lazım en azından. 'Ali Koç Başkan'a yapılan affedilir değil, yanlıştır' demesi lazım. 'Ali Koç'un sahaya girmesi yanlış' diyebilir, o ayrı. Bırakacaksın bu işleri. Bir yere varamazsın, korkarsan olmaz. Sen diyeceksin ki, 'Başkandan özür diliyoruz' demen lazım. Sen onursal başkansın, bunu söylemen lazım Ali Koç Başkan için."

ERCANLAR: BU ADAM NASIL AKREDİTE KARTI ALMIŞ
"Şiddeti neden meşrulaştırıyoruz?" diyen Spor yorumcusu Ahmet Ercanlar, "Mehmet Sepil'e soruyorum bu adama nasıl akredite kartı almış? Valiliğe soruyorum bu adam neden ömür boyu futboldan men edilmedi?" ifadelerini kullandı.

AYDINUS: BUNUN SORUŞTURMA ALTINA ALINMASI LAZIM
"Bunun soruşturma altına alınması lazım" ifadelerini kullanan Eski hakem Fırat Aydınus, "Bu saldırıyı yapan kişinin akredite kartı var, sahada olmaya hakkı olan birisi yani. Bunun soruşturma altına alınması lazım. İkinci yarıya giderken hakemler, başkanın orada olduğunu ve orada bir kalabalık olduğunu görmüyorlar mı! Oyunu başlatmadan onu görebilseler en azından bu olaylar daha minimal olur ve maç da durmazdı. Bu yaşananlar hem hukuksal olarak hem de TFF olarak dikkate alınacaktır. Sahada maç oynanırken kaç tane insan var, şuraya bak!" dedi.

TOROĞLU: GÖREVİ NEDİR BU ARKADAŞIN
Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, başkan Ali Koç'un tribünlere gitmesini eleştirdi. 

Toroğlu yaptığı açıklamada, "Sen oraya girme, senin orada işin ne. Sen Fenerbahçe başkanısın, oraya birini gönder. Sen öyle bir yerde girmelisin ki maç bitmeli. Ali Koç girdi, Mourinho olayları gördü. Onunda kafası dağıldı. Belki oyuncu değiştirecekti ama bu sebep yüzünden oraya takıldı kaldı. Aklıma bin tane şey geliyor." dedi.

Sözlerine devam eden Erman Toroğlu, "Türk futbolunun rezaleti. Sezon başı daha. Nasıl bir iş abi bu? Burada polisin gözetlediği yer vardır. Senin gözünün rengine kadar giriyorlar. Bunların hepsinin ayıklanması lazım." ifadelerini kullandı.

Erman Toroğlu son olarak, "Futbolcuların aklı da oraya gitti. Sonuçta başkanları. Allah'tan futbolcular oraya gitmedi. Bu sefer futbolcuları itecekler, futbolcular vuracak. Futbolcu ceza alacak. Sezonu bitirdiğimiz yerden başladık. Hayırlı olsun. Kim o kadar kalabalık? Akreditasyon alıp giren kim? Görevi nedir bu arkadaşın?" yorumunda bulundu.

SEPİL: HEPSİNİ İNCELEYECEĞİZ, HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN
Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Göztepe'nin onursal başkanı Mehmet Sepil, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un saha kenarında yaşadığı olayla ilgili olarak, "Yarın bakacağız, olaylar nasıl gelişti, futbol kuralları içinde yapılanlar doğru mudur? Hepsini inceleyeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Sepil, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un maç sırasında deplasman tribününden protokol tribününe doğru gittiği sırada yaşananları değerlendireceklerini ve ne olduğunu anlamaya çalışacaklarını belirterek, "Göztepe'nin her türlü hakkını koruyacağız. Göztepe tarafından bir hata yapıldıysa özür dileriz ama Göztepe'nin her türlü hakkı korunacak." ifadelerini kullandı.

Olay sıcakken verilen demeçlerin gerçekçi olmadığını kaydeden Sepil, "Yarın bakacağız, olaylar nasıl gelişti, futbol kuralları içinde yapılanlar doğru mudur? Hepsini inceleyeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.