banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Instagram'a erişim engeli kaldırıldı

Instagram ne zaman açılacak? sorusu cevabını buldu. 2 Ağustos'tan bu yana Türkiye'de erişim kısıtlaması uygulanan Instagram, bu dakika itibarıyla açıldı. 

10 Ağustos 2024
Instagram'a erişim engeli kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, resmi X sosyal medya hesabından dikkat çeken bir duyuru yaptı.

INSTAGRAM YENİDEN KULLANIMA AÇILDI

Bakan Uraloğlu, milyonlarca vatandaşın günlerdir erişemediği fenomen sosyal medya uygulaması Instagram'ın 21.30'da yeniden kullanıma açılacağını bildirdi.

'INSTAGRAM UYARI YAPMADAN HESAP KAPATAMAYACAK'

Uraloğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Instagram'a erişim engeli getirmiştik. Birçok konuda bazı hassasiyetlerimiz vardı. Bu hassasiyetlerin giderilmesi, karşılanması konusunda Bilgi Teknolojileri ve İletim Kurumumuzun ve META platformunun yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda belli kararlar aldık.

Öncelikle yasal uyum ve içerik kaldırma konusunda Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların derhal kaldırılması sağlanacaktır.

Kullanıcı hakları ve hesap güvenliği noktasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait sosyal medya hesaplarının kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır. Instagram, uyarı yapmadan hesapları kapatamayacak. Uyarı yapılmaksızın kapatılan hesaplar tekrar açılacak.

PKK/PYD, FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesaplar ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm paylaşımların kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir.

Bununla birlikte terör propagandası ve yasa dışı paylaşımlarla ilgili etkin bir yaklaşım benimsenerek güvenlik ve kamu düzeni korunmuş olacaktır.

Yakın zamanda META yetkililerin Türkiye'ye daha geniş katılımlı üst düzey bir ziyaretinin olacağını bu vesileyle bildirmek isterim. Katalog suçlarıyla ilgili gerekli işlemler tamamlanmıştır. Bundan sonra da dikkatle uygulanmaya devam edilecektir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.