banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Hem fen hem din alanında ufuk açan okul

 

08 Ağustos 2024
Hem fen hem din alanında ufuk açan okul

Seydişehir Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi’ni uzun zamandır takip ediyorum. TEKNOFEST etkinliklerine ilk katılan imam hatiplerden biri. İHA yaptılar, teknoloji festivaline katıldılar. Seydişehir’i Gaziantep, İstanbul, Bursa, Samsun gibi birçok yerdeki Teknofest sergilerinde temsil ettiler. TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışmalarına katıldılar, defalarca TÜBİTAK 2204 A Bilimsel Araştırma projesine imza attılar.

Karabük Üniversitesi’nin düzenlediği SOSYOFEST etkinliklerinde “GELİŞEN VE GELİŞTİREN OKUL” projesiyle katıldılar ve Türkiye birincisi oldular.

BİRİNCİ ÇIKARDI

Bu yıl eşit ağırlıkta Seydişehir 1.si, Türkiye 849.su çıkardılar. 

Şaşırmadım, beklediğim bir şeydi. İnanan insan üstün Müslüman olmak için çalışır. 

Kur’an, inanıyorsanız üstün olmalısınız, buyurur.

İslam’ın izzetini korumak için çalışmak ibadettir. Allah yolunda yürüyenlerin yardımcısıdır, onlara zafer nasip eder. 

Eşit ağırlık Seydişehir birincisi ve Türkiye 849.su olan YUNUS EMRE SARIKAMIŞ ile okulda tanıştım, bu dereceyi nasıl elde ettiğini sordum. Söyledikleri başarının sırlarını bilmek isteyenler için önemli:

Eylül -Ekim gibi içime doğdu, kendime hedef koydum. Bütün gayretimle kendimi hedefe kilitledim. Akşam sabah, gece gündüz beni hedefime götürecek çalışmalar yaptım. 

Sosyal medya, cep telefonu, televizyon gibi lüks meşguliyetlerden uzak durdum. Hatta belediye seçimleri olduğunu o sabah öğrendim. 

Çalıştıkça ufkum açıldı, şevkle hedefe yürüdüm. 

Bir dersanenin denemelerine katıldım. Seviyemi belirledim ve daha yüksek hedefler koydum. Sonuçta Rabbim eşit ağırlıkta Türkiye derecesi nasip etti.”

İNANMIŞ VE ADANMIŞ EĞİTİMCİLER 

Okulun inanmış ve adanmış müdürü Bayram Ali Çelik iyi bir ekip kurmuş. Romanlar kaleme alan Mustafa Dinç, müdür yardımcıları Mustafa Yiğit ve Mustafa Üzümcü, Nejla Reçber, matematik öğretmenleri Ali Meneviş, Osman Borucu, Alper Yiğit, biyoloji öğretmeni Candan Vesile Demirci, tarih öğretmenleri Musa Köse ve Mustafa Ak, coğrafya öğretmeni Hatice Aslan, İngilizceöğretmeni Murat Gülhan ve fedakâr eğitimciler birlikte çalışıyorlar.  

Bayram Ali Bey okulu gezdirdi. Dahice Fikirler Projesi yapmışlar. İslam medeniyeti tarihinde keşif, buluş, icat, yenilik yapan ilim adamlarını ve buluşlarını nakış nakış salonun duvarına işlemişler. 

Prof. Fuat Sezgin’in “İslam Bilim Teknoloji Tarihi” eserinde anlattığı zirve buluş ve icatlar duvarlarda. 

Matematikçi ve astronomi bilgini Ali Kuşçu ve Birunîilk rasathaneyi kuran Uluğ Bey, mikrobu keşfeden Akşemsettinhavan topunu icat eden Fatih Sultan Mehmettıp ve matematik medreseleri açtıran Kanunî Sultan Süleyman, ilk robotik çalışmalar yapan El-Cezeri, sıfırı bulan ve algoritma sistemi geliştiren Harizmi,  fizikçi ve matematikçi Kindî, ilk uçan bilgin İbn-i Firas, Nobel ödüllü ProfAziz Sancar, Türkiye’nin dünya çapında yetiştirdiği İHA ve SİHA’cısı Selçuk Bayraktar… 

Öğrencilere tanıtılıyor ve öğretiliyor. 

Ali Kuşçu Matematik ve Astronomi Atölyesi kurulmuş, öğrenciler kodlama öğreniyor, İHA yapıyor, roketler inşa ediyor, proje üretiyorlar. Okul teleskobu ile uzay gözleniyor. 

İlçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine rehberlik için uzay araştırmaları etkinlikler düzenleniyor.  “Öncü Okul, Lider Gençlik” çalışmalarıile “Köklerden Geleceğe” uzanan başarılara imza arıyorlar. 

Okulun oldukça zengin bir kütüphanesi var, okuma grupları var; öğrenciler okuyor, düşünüyor, yazıyor, tartışıyor ve fikren kendilerini besliyorlar. 

Seydişehir İmam Hatip bir marka. Çocuklarını geleceğe hazırlamak isteyenler için iyi bir adres. 

Tek kelimeyle imrendim. “Aktif Okul, Etkin Öğrenme” böyle olur. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar projeleri destekliyor. Bayram Ali Çelik ve ekibini tebrik ediyorum.  

İnsanı harekete geçiren inançları, idealleri, ufukları ve hedefleridir. 

Hedefi olmayan yelkenliye hiçbir rüzgâr yardım etmez.

Mefkuresi olan insan rüzgârdan şikâyet etmez, yelkenin yönünü çevirir. 

Peygamberimiz’in (sav) hicretten sonra Medine’de kurduğu devleti 10 senede dünyanın en büyük devleti oldu, Bizans’a meydan okudu. 

İslam üstün olmayı emreder. 

Kur’an, “İnanıyorsanız üstün olan sizsiniz. İnsan için sadece çalıştığının karşılığı vardır.” buyurarak üstün olmayı, bunun da çalışma ile elde edildiğini vurgular.  

Seydişehir imam hatip tek değil. Ülke çapında proje imam hatipler büyük başarılara imza atıyor, hem din konuları öğretiyor hem de fen bilimleri alanında örnek çalışmalar yapıyorlar. 

Adıyaman Proje İmam Hatip Lisesi müdürü Gaffari İzci mesaj atmış. Bu yıl 24 tıp, 28 diş hekimliği, 38 hukuk kazandırmışlar.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.