banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Ulaştırma Bakanlığı TÜVTÜRK için düğmeye bastı! Araç muayenesinde komisyon hamlesi

Ulaştırma Bakanlığı, son zamanlarda araç muayenesine gelen vatandaşlardan birçok tepki aldı. Araç muayenesinde kredi kartı kullananlardan komisyon kesilmemesi için çalışma başlattı. 

06 Ağustos 2024
Ulaştırma Bakanlığı TÜVTÜRK için düğmeye bastı! Araç muayenesinde komisyon hamlesi

TÜVTÜRK tarafından gerçekleştirilen muayene süreçlerinde kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapanlardan komisyon alınması üzerine araç sahipleri bu duruma sitem etti.  Konuyla alakalı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni ihale döneminde komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmaması için çalışma yapıldığını açıkladı

AYIPLI HİZMET OLARAK NİTELENDİRİLDİ
Tüketici Hakem Heyetine geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın başvurusu üzerine, 1.130 lira muayene ücretine karşılık, 128 lira komisyon alınmasını ‘Ayıplı hizmet’ olarak belirtildi, Tüketici Hakem Heyeti bu ücretin iadesine karar vermişti. Muayene ücretlerinden komisyon alındığı iddiaları TBMM gündemine de taşındı.


ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ÇALIŞMA BAŞLATTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin soru önergelerine verdiği cevapta, kredi kartının kullanılması taleplerinin yoğunlaşması üzerine, konu ile ilgili kurumlar ile varılan mutabakat neticesinde araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanmak suretiyle ödenmesi hâlinde oluşacak komisyon maliyetinin, hizmetten yararlanana yansıtılmasında bir sakınca bulunmadığı yönünde görüş birliğine varıldığı hatırlatıldı.

Bakanlığın cevabında, “Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanılıp kullanılmaması araç sahiplerinin tercihine bırakılmakta olup, yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir” 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.