banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Bakan Bolat açıkladı! Yeni düzenleme ile emlak ve otomotivde yeni dönem başlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tarafından yapılan açıklamada emlak ve otomotiv sektörlerine dair yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Bakan Bolat, 15 Eylül'de geçerli olacak sistem, doğrulanmış ilanlarla alım-satımı kolaylaştıracak. 

05 Ağustos 2024
Bakan Bolat açıkladı! Yeni düzenleme ile emlak ve otomotivde yeni dönem başlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Kayseri’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada  emlak ve otomotiv sektörlerinde yeni düzenlemelerin 15 Eylül'de yürürlüğe gireceğini açıkladı.  Yeni düzenlemeler ile birlikte , emlak ve otomotiv sektörlerindeki olumsuzlukları ve fahiş fiyat artışını engelleyerek daha sağlıklı bir piyasa oluşturması bekleniyor. Eylül ayından itibaren, Türkiye'de bu sektörlerde önemli değişiklikler yaşanacak.

EMLAK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM

Bolat, "Inşallah 15 Eylül'de emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçeceğiz. Konut satmak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden gayrimenkulünü seçip emlakçıyı yetkilendirebilecek. Bu yetkilendirilmiş emlakçılar, satış süreçlerine aracılık edecekler" dedi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YENİ DÜZENLEME

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe de benzer bir sistemin hayata geçirileceğini belirterek, "Öncelikle gayrimenkul ile ilgili uygulamayı başlatacağız ve ardından otomotiv sektörünü kapsayacak düzenlemeleri de devreye alacağız" şeklinde konuştu.

2028 HEDEFİ 375 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Bakan Bolat, 2028 vizyon programlarında 375 milyar dolar mal ve 200 milyar dolar hizmet ihracatı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, son aylarda ithalatın 343 milyar dolara gerilediğini ve döviz rezervlerinin yükselmeye başladığını kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.