banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Türk Dünyası Teşkilatları Malatya'da Buluştu

 

31 Temmuz 2024
Türk Dünyası Teşkilatları Malatya'da  Buluştu


Malatya'da 7 ülke ve 32 ilin katılımıyla ' Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi Sivil Toplum Buluşması' ve '1. Türk Dünyası Teşkilatları Buluşması' etkinliğiyle tarihi bir güne tanıklık edildi.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen “Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi Sivil Toplum Buluşması” ve “1. Türk Dünyası Teşkilatları Buluşması” Malatya’da gerçekleşti.
28 – 30 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılan bu büyük buluşma, 7 ülke ve 32 ilin katılımıyla gerçekleşiyor. Etkinlik, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler ve diğer paydaşların bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımı yapacağı önemli bir platform sunuyor.


           GEDER Başkanı Ahmet Bayduz, açılışta yaptığı açıklamada, “Bugün, sivil toplumun güçlenmesi ve uluslararası iş birliklerinin artırılması amacıyla çok önemli bir adım attık. Etkinliklerimiz, sadece bölgesel ve uluslararası sivil toplum kuruluşları arasında güçlü bağlar kurmakla kalmayacak, aynı zamanda farklı kültür ve coğrafyalardan gelen temsilcilerle ortak hedefler doğrultusunda ilerleme fırsatı sağlayacak” dedi.
Öte yandan 1. Türk Dünyası Teşkilatları Buluşmasına Katılan Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış Yaptığı açıklamada: İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen 1. Türk Dünyası Teşkilatları Buluşması” katıldık. 


İsmail Gaspıralının Dilde Fikirde İşte Birlik sözü Malatya’da hayat buldu. Ebedi Birlik temeli ideali hayat buldu.
Kırımın dününü bugününü anlatma imkânı bulduk. Türk Dünyasının ayrılmaz parçası olan Kırım Malatya’da hayat buldu.
Kırım Tatarlarına özgü olan Şeref Yarlığını takdim etme ve Kırımı anlatma imkânı bulduk.
Dünya Kırım Tatar Derneğini bu büyük buluşmaya katılma İmkânı sağlayan  İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne, GEDER Başkanı Ahmet Bayduz’a Ebedi Birlik başkanı Şahin Aliyeve Güzel İnsanların kenti Aziz Malatya halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.