banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Şehidimiz var... Hamas lideri İsmail Heniyye şehit edildi

Hamas lideri İsmail Heniyye Tahran'da şehit edildi. 

31 Temmuz 2024
Şehidimiz var... Hamas lideri İsmail Heniyye şehit edildi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran'da sabaha karşı şehit edildi. 

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda şehit oldu.

Saldırıda Heniyye'nin bir korumasının da şehit edildiği aktarıldı.

HAMAS ŞEHİT EDİLDİĞİNİ DOĞRULADI
Hamas, İsmail Heniyye'nin İran'da şehit edildiğini doğruladı. Hamas'ın yayınladığı açıklama şu şekilde:

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla
"Allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayın, bilakis onlar Rableri katında diridirler ve rızıklandırılmaktadırlar."
Hamas İslamî Direniş Hareketi yüce Filistin halkına, İslam alemine, Arap halklarına ve vicdanlı tüm özgür insanlara başsağlığı diler.
Hareketimizin Lideri Mücahid İsmail Heniye, İran'ın yeni seçilen Cumhurbaşkanının yemin törenine katıldıktan sonra Tahran'daki ikametinde Siyonistler tarafından gerçekleştirilen hain bir saldırı sonucunda şehid oldu.
Biz Allah'a aidiz ve O'na döneceğiz.
Bu bir cihaddır, ya zafer ya şehadet.
25 Muharrem 1446
31 Temmuz 2024 Çarşamba
Hamas İslamî Direniş Hareketi

İsmail Heniye kimdir?

Filistin'in 10. başbakanı İsmail Heniye, 1963 yılında Gazze’deki El-Şatti mülteci kampında doğmuştur. Öğrencilik yıllarında Müslüman Kardeşler Hareketi'ne katılmıştır: Daha sonra Hamas örgütünün başına getirilmiştir.

İsmail Haniye 1963 yılında Gazze’deki El-Şatti mülteci kampında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin finansman desteği sağladığı Filistin kamplarında açılan okullarda tamamladı. Lise yıllarında Müslüman Kardeşler Hareketi'ne katıldı. Bunun yanında İslamcı Öğrenciler Derneği’nde de siyasi çalışmalarda bulundu. İslam Üniversitesi Arap dili ve edebiyatı bölümünden mezun oldu. 1987'de de yaptığı çalışmalar sebebiyle hapis cezasına çarptırıldı.

1992 yılında da Hamas üyesi 415 kişilik bir grupla Güney Lübnan'a sürgün edildi. 2001 senesinde de serbest bırakılması üzerine ülkesine geri döndü. Bu dönemde İntifada Koordinasyon Komitesi’nde Hamas temsilciliğine tayin edildi. 1999-2004 yılları arasında da Şeyh Yasin'in özel kalem müdürlüğünü yaptı. Daha sonra  örgütün başına geçen Haniye, yapılan seçimlerde Filistin'in 10. başbakanı olarak göreve geldi. Fakat 2007'de Gazze Şeridi'ndeki Hamas ile El Fetih arasındaki çatışmaların zirveye çıkması üzerine vazifesinden alınmıştır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.