banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Belediyesinin Eski ve yeni birikmiş SGK borcu varmı ?

 

26 Temmuz 2024
Seydişehir Belediyesinin Eski ve  yeni  birikmiş SGK borcu  varmı ?

Seydişehir Belediyesi’nin eski ve yeni birikmiş SGK borcu var mı?
Yurt genelinde dün itibarı ile tartışılmaya başlanan yeni gündem “SGK, belediyelerin 96 milyar liralık prim borcu için harekete geçti.” 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 85 milyon vatandaşın hastane, ilaç ve diğer tedavi harcamalarını karşılayıp, 16 milyon emeklinin aylık ve bayram ikramiyelerini ödediğini anımsattı.
Harcama ve ödemelerin yapılabilmesinin, SGK'nın ana gelir kaynağı olan sigorta primlerinin düzenli ve eksiksiz toplanmasına bağlı olduğuna işaret eden Işıkhan, şunları söyledi:
"31 Mart yerel seçimlerinden önce SGK'ye prim borçları biriken belediyelerin olduğuna dikkati çekmiş ve belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yapmıştık. Bunu sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler bu çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bunca uyarıya rağmen hala harekete geçmemiş olan belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla."

"BORCUN YÜZDE 80'İ BELEDİYE ŞİRKETLERİNE AİT"
Tüm uyarıların ardından SGK'nin, kanunun öngördüğü şekilde alacaklarını tahsil etmesi gerektiğini vurgulayan Işıkhan, "Arzumuz, tahsilât sürecini sorunsuz şekilde yönetmek" dedi.
Sayın bakanın açıklamaları bu şekilde.
Bu süreçten sonra genelde ve yerelde belediye ve bağlı şirketlerdeki personelin maaşını ödendiydi ödenmediydi ve buna bağlı olarak yapılacak olan arsa satışları vs. neyse bu konuyu ileriki zamanlarda yazarız.
Bakan’ın açıklamalarından sonra en borçlu 5 belediye ise şöyle sıralandı..
Ankara 5.7 Milyar
İzmir 5.3 Milyar
İstanbul 3.3 Milyar 
Adana 3 Milyar
Şişli 1.8 Milyar
Açıklananların hepsi CHP’li belediyeler olunca ilk akla hep CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödememiş algısı oluşmasın. 
Bu açıklananlar borcun yaklaşık yüzde onbeşi diğer, yüzde seksen beş belediyelerin içinde Ak Partili belediyelerinde efendice çıkıp SGK borçlarını açıklaması kamuoyunun beklentisi.
İlk olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tartışmalara son noktayı koydu. 
Altay, “Konya Büyükşehir Belediyemizin SGK borcu 0 (SIFIR) Türk Lirasıdır. Konya Modeli Belediyecilik tam da böyle bir şey“ ifadelerini kullandı. 
Konya’da yaşayan birisi olarak ta bağlı olduğumuz büyükşehir belediyesinin SGK borcunun olmamasına sevindik inşallah başka borçlarını da en kısa zamanda sıfırlarlar. 

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ SGK’YA KAÇ ARSA VERDİ
Şimdi ben Seydişehir’de yaşayan bir vatandaş olarak şunu merak ediyorum ve sormak istiyorum.
1-    10 yıl Seydişehir Belediyesi’ni yöneten Ak Partili belediye başkanı sıfır SGK borcu ile devraldığı Seydişehir Belediyesi’ni yönetirken ödemediği SGK borçları takibe uğramasından dolayı SGK’ya kaç tane ve Seydişehir’in hangi bölgesinden hangi arsaları verdi.
2-    31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce Seydişehir Belediyesi’nin veya bünyesindeki şirketlerini kaç para SGK borcu ile yeni gelen CHP’li belediye devretti.
3- 31 Mart’ta seçilen CHP’li belediye başkanı seçildiği günden beri SGK borçlarını ödüyor mu?
4- Seydişehir Belediyesi’nin başta İller Bankası olmak üzere toplam borcu nedir?
Bu soruları Seydişehir kamuoyu merak ediyor ve açıklama bekliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.