banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yeni Bir Altcoin Sınıfı: PolitFi! Hangi PolitFi Token’lar Ön Plana Çıktı?

 

25 Temmuz 2024
Yeni Bir Altcoin Sınıfı: PolitFi! Hangi PolitFi Token’lar Ön Plana Çıktı?

Kripto para piyasasında güncel gelişmeler ile birlikte zaman zaman farklı altcoin sınıfları ön plana çıkıyor. Hatta güncel gelişmeler ile birlikte farklı coin sınıfları ortaya çıkıyor. Son zamanların gündemi ise Amerika seçimleri ve bu seçimler ile birlikte PolitFi tokenları ön plana çıkıyor.

 

PolitFi Token Ne Demek?

 

PolitFi tokenlar, politika ve finans dünyasını birleştirmeyi amaçlayan dijital varlıklardır. Bu tokenlar genellikle blockchain teknolojisi kullanılarak oluşturulur ve siyasi kampanyalar, seçimler veya politik bağışlar gibi alanlarda kullanılabilir. PolitFi tokenları, siyasi süreçlerde şeffaflık ve güvenilirliği artırmak, finansmanı daha erişilebilir ve denetlenebilir hale getirmek amacıyla tasarlanmıştır. Kullanıcılar bu tokenları satın alarak belirli politik hareketleri destekleyebilir veya siyasi etkinliklerde oy kullanmak için kullanabilirler. Ayrıca, bu tokenlar, seçim kampanyalarının finansmanında veya politik reklamların ödemesinde kullanılabilir, bu sayede daha demokratik ve katılımcı bir finansal sistem oluşturulmasına katkıda bulunurlar.

 

Politfi tokenlar henüz çok yeni bir alan ancak aşağıdaki amaçlarla oluşturulmuş tokenlar bu sınıfa girebilir:

  • Seçim Tokenları: Belirli bir siyasi parti veya aday tarafından çıkarılan tokenlar olabilir. Bu tokenlar, seçim kampanyalarını finanse etmek için kullanılabilir ve token sahiplerine oy kullanma, kampanya kararlarına katılma gibi özel haklar tanıyabilir.
  • Politik Bağış Tokenları: Bağış toplamak için kullanılan ve bağışçılara belirli siyasi etkinliklere katılma hakkı veya politik reklam içeriğine erişim gibi ödüller sağlayabilir.
  • Siyasi Etkinlik Tokenları: Özel siyasi etkinliklere, konferanslara veya seminerlere katılım hakkı veren tokenlar. Bu tokenlar, etkinliğin özel içeriğine erişim sağlayabilir veya etkinlik içindeki oylamalarda kullanılabilir.

 

Hangi PolitFi Token’lar Ön Plana Çıkıyor?

 

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Joe Biden Pazar günü adaylıktan çekildi. Bu duyuru kripto para piyasasını, özellikle de değeri 2,4 sent gibi rekor bir seviyeye fırlayan Kamala Harris temalı meme coin KAMA’yı önemli ölçüde etkiledi. KAMA’nın değerindeki artış, kripto traderlarının meme coin’ler aracılığıyla siyasi spekülasyonlara girdiği büyüyen bir trendin altını çizdi. Biden’ın açıklamasının ardından, KAMA’nın değeri iki katından fazla arttı.

 

Öte yandan, Trump’tan esinlenen bir meme coin olan Doland Tremp %30 artışla yaklaşık 55 sente yükseldi. KAMA’nın piyasa değeri şu anda 24 milyon dolar seviyesinde ve bu da onu Biden’ın duyurusundan sonra %50 oranında düşen Biden temalı BODEN’den neredeyse dört kat daha büyük hale getiriyor.

 

Kaynak: https://coin-turk.com/secime-kadar-politfi-tokenlari-konusulacak-yukselis-sirasi-bu-altcoinde

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.