banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bankalar vatandaşı böyle sömürüyor

Ekonominin bereketini yok eden faiz musibetinin ana üsleri olan bankalar, insanlarımızı çeşitli yollarla mağduriyete sürüklemeye devam ediyor. 

22 Temmuz 2024
Bankalar vatandaşı böyle sömürüyor

Ekonominin bereketini yok eden faiz musibetinin ana üsleri olan bankalar, insanlarımızı çeşitli yollarla mağduriyete sürüklemeye devam ediyor. Yaşar Kocagöz isimli vatandaş, Garanti Bankası tarafından  haksız yere borçlu çıkarıldı. Garanti BBVA Bankası’nın bankamatiğinden Haziran ayında yaptığı borç ödemesi işleme alınmayan ve parasına da bankamatik tarafından el koyulan Kocagöz, durumu yetkililere bildirmesine rağmen geri dönüş sağlanmadı. Ayrıca Haziran ayında yaptığı borç ödemesi işleme geçmediği için Temmuz ayında üzerine faiz koyularak 2 ayın borcu talep edildi. Faiz konusunda hassasiyet sahibi olmasına rağmen banka tarafından faize bulaştırıldığını belirten Kocagöz, yaşadığı mağduriyeti Milli Gazete’ye anlattı.

“MAĞDURİYETİMİN GİDERİLMESİNİ BEKLERKEN HİÇBİR ŞEKİLDE BANA ULAŞILMADI”

Banka tarafından mağdur edilme sürecini anlatan Yaşar Kocagöz, “20 Haziran 2024 son ödeme tarihli kredi kartı borcumu ödemek için 13 Haziran 2024 tarihinde bankamatiğe gittim ve 10 bin 800 TL miktarında bir para yatırdım. Bankamatik ise yatırdığım paranın hepsine el koydu ve işlemi kabul etmedi. 26 Haziran 2024 tarihinde bankanın müşteri hizmetlerini arayarak mağduriyetimden kaynaklı kayıt oluşturdum. 7 iş günü içerisinde bana geri dönüşün sağlanacağı söylendi. 3 Temmuz 2024 tarihine kadar bir gelişme olmadığı için tekrar aradım incelemenin devam ettiğini söylediler. Mağduriyet yaşadığım durumun halledilmesini beklerken hiçbir şekilde bana ulaşılmadı” şeklinde konuştu.

“FAİZE KARŞI HASSASIM, BU AY DA ÖDEMEYİ YAPMAYACAĞIM”

Yaşar Kocagöz, “5 Temmuz 2024 tarihinde tekrar aradığımda herhangi bir geri dönüş alamadım. Temmuz ayı boyunca çok sayıda şikayet dilekçesi oluşturdum. İlgili banka olan Garanti BBVA, 10 bin 800 TL ödediğim borcumun kabulünü yapmayarak ve parama el koyarak haziran ayında yaşattıkları mağduriyete rağmen bu ay faizi olan 556,92 TL ile beraber tekrar ödeme yapmamı talep ediyor. Faize olan hassasiyetimden kaynaklı bu ay da ödemeyi yapmayacağım. Sorunum halledilene kadar gerekli yerlere başvurmaktan çekinmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.