banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ehliyette yeni dönem: Yaş sınırlaması geldi! Artık trafiğe çıkamayacaklar!

 

17 Temmuz 2024
Ehliyette yeni dönem: Yaş sınırlaması geldi! Artık trafiğe çıkamayacaklar!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni bir düzenleme hayata geçiyor. Bazı araçların kullanımında sürücüler için yaş sınırlaması getirilirken, ehliyet yenileme süresinde de değişikliğe gidildi.
Trafikte yeni dönem başlıyor. 21 Haziran 2024 tarihinden itibaren sürücüler için yeni yaş sınırı ile ehliyet yenileme sürelerinde değişiklik devreye girecek.

TİCARİ TAŞIMA YAPAN SÜRÜCÜLERE YAŞ SINIRI
Yapılan değişiklikle 69 yaşını dolduran ve ticari taşıma yapan sürücüler artık trafiğe çıkamayacaklar. Söz konusu kural, 31 Aralık 2024'e kadar geçici olarak 69 yaşına yükseltilmişti. Ancak 21 Haziran'dan itibaren sona erecek.80 YAŞ ÜSTÜ 2 YILDA BİR EHLİYET YENİLEYECEK
80 yaş ve üstündeki sürücüler için ehliyet yenileme süresi değişti. Yeni düzenlemeyle bu kişilerin ehliyet yenileme süresi 2 yıla düşürüldü.

65 yaşını dolduran sürücüler için ehliyet yenileme süresi ise 3 yılda bir olarak devam edecek.

Geçtiğimiz günlerde de ehliyet sınavında büyük değişiklikler yapılmış ve karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.