banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Trump yaralandı

ABD Başkan adayı ve eski Başkanı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu yaralanan Trump kürsüden indirilerek alandan uzaklaştırıldı. 

14 Temmuz 2024
ABD Başkan adayı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Trump yaralandı

ABD Başkan adayı ve eski Başkanı Donald Trump'ın Pensilvanya Eyaleti'nde yer alan Butler şehrindeki mitingine silahlı saldırı düzenlendi.

TRUMP'IN MİTİNGİNE SİLAHLI SALDIRI
Mitingde ateş açıldığı sırada konuşmasını yapan Trump kürsüden indirilerek korumalar eşliğinde araçla alandan uzaklaştırıldı. Trump'ın saldırıda başından yaralandığı ve yüzünde kanlar olduğu görüldü.

Butler Bölge Başsavcısı Goldinger, mitinge düzenlenen suikast girişiminde kurşunların hedefi olan bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de ağır yaralandığını duyurdu.

SUİKASTÇININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ
Mitinge katılan görgü tanığı kişiler, suikastçının Trump'ın bulunduğu yerden yaklaşık 125 metre uzakta bir çatıda olduğunu ve ateş etmeye başladıktan birkaç saniye sonra Gizli Servis'in Keskin Nişancıları tarafından öldürülerek etkisiz hale getirildiğini söyledi.

ABD basını da suikastçının öldürüldüğünü doğruladı.

TRUMP'IN SÖZCÜSÜ: TRUMP'IN SAĞLIK DURUMU İYİ
Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yerel bir sağlık merkezinde kontrollerinin yapıldığını açıkladı. Sözcü, "Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor." dedi.

BEYAZ SARAYDAN AÇIKLAMA GELDİ
Beyaz Saray, olayın hemen ardından açıklama yaparak ABD Başkanı Joe Biden'ın olayla ilgili bilgilendirildiğini belirtti.

ABD gizli servisi ise saldırıya konusunda geniş kapsamlı soruşturma açıldığını duyurdu. Öte yandan Trump'ın güvende olduğu bilgisini paylaştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.