banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

IBAN ile para gönderenler dikkat! Her an davalık olabilirsiniz

Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. IBAN ile yapılan para transferi mercek altına alınacak. İşlem sırasında hizmet açıklamasını boş bırakırsanız başınız derde girebilir. İşte detaylar.. 

12 Temmuz 2024
IBAN ile para gönderenler dikkat! Her an davalık olabilirsiniz

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı kazançla mücadeleyi sıkılaştırıyor.

Denetleme kapsamında işletmelerin ve ilgili kişilerin banka hesapları mercek altına alınacak. Riskli işlemler tespit edilirse yasal işlemler devreye girecek.

Tüketici hakları ise IBAN'lı ödemelerde risk uyarısı yapıyor. Alınan hizmet veya üründe sorun yaşanması durumunda, resmi belge eksikliği hak arama sürecini zorlaştırabiliyor.

Tüketici hakları temsilcileri, ödeme açıklamalarının yasal zorunluluk haline getirilmesi gerektiğini savunurken, uzmanlar IBAN ile ödeme yaparken dikkatli olunmasını ve hizmet detaylarının açıklamasına yazılmasını öneriyor. Bu sayede, anlaşmazlıklarda kanıt sunmak mümkün hale geliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.