banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Kuruntu Yapmak

 

11 Temmuz 2024
Kuruntu Yapmak

Sürekli kuruntu yapmak, kafada kurmak, kafada senaryo kurmak ve her şeyin kötüsünü düşünmekten nasıl kurtulurum?

Yukarıda belirtilen sorular ve kafada kurma sorunu, anksiyete hastalığı belirtileridir. Yaygın anksiyete hastalığı kişilerin günün her zaman diliminde kafalarında olumsuz düşüncelerin belirmesine neden olur. Öyle ki bu sorun kişinin sağlıklı düşünebilme ve günlük hayata odaklanmasını bile etkiler. Peki yaşamda olması gereken kaygı mı yoksa anksiyete mi yaşadığınızı nasıl anlarsınız?

Eğer kendinizi sürekli gergin ve yorgun hissediyorsanız, sevdikleriniz ya da gelecek ile ilgili aniden kafanızda kurmaya başlıyor ve felaket senaryoları kuruyorsanız, kuruntularınız size bazı planlarınızı iptal ettirebiliyorsa, beklenmedik zamanlarda çarpıntı ya da terleme hissediyorsanız, korku duyduğunuz kafanızda senaryo kurduğunuz düşünceler sizi rahatsız ediyorsa, bunları düşünmemek için sürekli başka şeylerle meşgul olmaya çalışıyorsanız anksiyete problemi yaşıyor olabilirsiniz.

Bakırköy psikiyatrist ve psikolog merkezimiz tüm süreci ele alarak inceleme ve teşhis süreci konusunda sizlere yardımcı olmaktadır. Yaygın anksiyete bozukluğu uzman psikologlar tarafından tedavi edilebilir bir hastalıktır. Hastaya uzman tarafından psikoterapi ya da ilaç tedavisi yapılabilir. Bu problemi yaşayan hastaların çoğu tedavi sayesinde daha sağlıklı bir gelecek inşa edebilir.

Yaygın anksiyete bozukluğu tedavisi için asıl amaç kaygının ve gerginliğin önüne geçmektir. İyileşme ve tedavi süreci tamamen öznel bir süreçtir ve hastanın durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Artmış endişe düzeyini azaltmak ve daha kaliteli bir yaşam sürmek için psikoterapi desteği almak faydalı olacaktır. Kaygı problemi yaşayan insanlar çoğunlukla belirsizliğe tahammül etmekte zorlanırlar. Hayat ise belirsizliklerle doludur. Psikoterapide belirsizliğe tahammül etme becerisi geliştirilmeye çalışılır. Buna ek olarak endişe düzeyini azaltmak için bir dizi bilişsel strateji çalışması yapılır. Problem çözme becerileri geliştirilir. Kaçınma ve güvenlik davranışları yerine kaygı veren durumlarla yüzleştirme amaçlı davranış deneyleri yapılandırılır. 

Bakırköy’de Psikolojik Destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz; adeldanismanlik.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.