banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Seydişehir'de 2535 Rakımlı Küpe Dağında 50 m Çukura düşen keçiyi AFAD kurtardı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 50 m Çukurda mahsur kalan keçi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı. 

04 Temmuz 2024
Seydişehir'de 2535 Rakımlı Küpe Dağında 50 m Çukura düşen keçiyi AFAD kurtardı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 50 m Çukurda mahsur kalan keçi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Seydişehire bağlı 2535 Rakımlı Efsane Küpe Dağında bulunan Küpe Yaylasında Konar göçer Yörüklerinden Adem Uslu  Çadır  kurduğu  bölgenin  hemen yakında   bulunan 50 derinliğe  inen  oğlağının  sesinden  fark etti.

 Kendi imkanları ile oğlağı   bulunduğu  bölgeden çıkaramayan  Adem Uslu 112  aracılığı ile   Konya  Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)  bildirdi.

 Konya’dan Hareket eden AFAD ekibi  Bulunduğu  bölgeye   en yakın  ve en kolay ulaşılacak   mesafe   olarak  tespit edilen iki buçuk  saat mesafede   bulunan  Beyşehir –Antalya   karayolundaki Bakaran  bölgesine  kadar  giderek AFAD  ekibini karşıladı .

AFAD ekibi ile   yürüyerek    oğlağın   düştüğü   bölgeye gelen ekipler arazide keşif yaptıktan sonra halatlarla  50  metrelik Çukura inerek oğlağı kurtardı.

Ekipler, sağlık sorunu olmayan oğlağı  sahibine teslim etti.

Seydisehirhabere açıklamada   bulunan Konar  göçer  Yörüklerinden  Adem Uslu  “Oğlağın  çukura  nasıl indiğini  bilmiyorum  Sesinden   çukurda  olduğunu  fark ettim .Kendisi  çıkar mı diye   3  gün bekledim  çıkamadı  bende  inip  çıkarma şansım  olmadığı için   hayvanın orada sürekli melemesi  vicdanımı  sızlattı ve  112 aracılığı ile   Konya  Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD)  yardım istedim.

Zorlu  bir coğrafya   olmasında  rağmen  zor şartlarda  yürüyerek  onları  bakaranda  karşıladım  ve  bölgeye  beraber geldik.  Gelen altı kişilik ekip 50 m derinlikten oğlağı   kurtardılar. Kendilerine minnettarım Devletimiz  sağolsun..”dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.